- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Biberli Borani Tarifi
Tarif
Biberli Borani Tarifi
Biberli borani; süzme yoğurt, dereotu ve biber severler için çok pratik ve iştah açıcı bir meze türüdür. Renkli biberlerden borani nasıl yapılır?
20 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma, Kızartma
Paylaş
- 76B
- 142
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet sarı dolmalık biber
2 adet yeşil dolmalık biber
200 ml sıvı yağ
3 diş sarımsak
1/2 adet dereotu
400 g süzme yoğurt
5 g tuz
5 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Tüm biberlerin çekirdeklerini temizleyin, yıkayın ve küçük küpler halinde doğrayın.
- 2Geniş bir tavaya sıvı yağını ekleyip, kızmasını bekleyin. Ardından biberleri kızartın.
- 3Kızaran biberleri kevgirle yağdan çıkararak bir kağıt havlu üzerine alın ve yağın iyice süzülmesini sağlayın.
- 4Sarımsakları ezin, dereotunu ince ince kıyın ve süzme yoğurtla karıştırın. Tuz oranını damak tadınıza göre ayarlayın.
- 5Kızaran biberleri bir tabağa alın. Üzerine hazırladığınız yoğurt karışımını ve zeytinyağını gezdirerek servise hazır hale getirin.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?