- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Borscht Çorbası Tarifi
Tarif
Borscht Çorbası Tarifi
Borş, (Ukraynaca ve Rusça: борщ borşç) özellikle Doğu Avrupa mutfaklarında ünlü bir ekşi çorba türüdür. Borş çorbası tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 88B
- 16
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet haşlanmış pancar
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet kereviz sapı
1 adet defne yaprağı
250 g lahana
40 ml sirke
2 litre su
5 g karabiber
7 g kaya tuzu
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan, havuç ve kereviz sapını ince ince doğrayın.
- 2Bir tencerede kemikli dana etini bir kaç kaşık zeytinyağı ile yüksek ateşte mühürleyin.
- 3Daha sonra sebzeleri, defne yaprağını, tuzu ve karabiberi ekleyip su ilave edin ve 1 saat kadar pişmeye bırakın.
- 41 saat sonra kibrit çöpü şeklinde kesilmiş ve haşlanmış pancarları ve ince doğranmış lahanaları ekleyin.
- 5Sirkesini ilave edip 30 dakika daha pişirip altını kapatın.
- 6Servis tabağına aldığınız borş çorbasını ekşi krema, kızarmış ekmek ve dereotu ile servis edin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.