- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Borscht Çorbası Tarifi
Tarif
Borscht Çorbası Tarifi
Borş, (Ukraynaca ve Rusça: борщ borşç) özellikle Doğu Avrupa mutfaklarında ünlü bir ekşi çorba türüdür. Borş çorbası tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
2-4 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 92B
- 17
- Kaydet
Borscht Çorbası Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g kemikli dana eti
20 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet kereviz sapı
1 adet defne yaprağı
5 g kaya tuzu
5 g karabiber
2 litre su
250 g lahana
4 adet haşlanmış pancar (kibrit çöpü şeklinde doğranmış)
40 ml sirke
Sevis için: Pınar Ekşi Krema, kızarmış ekmek,dereotu
Borscht Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Bir tencerede kemikli dana etini zeytinyağı ile yüksek ateşte mühürleyin.
- 2Doğranmış soğan, havuç ve kereviz sapını ekleyin.
- 3Defne yaprağı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
- 4Suyu ilave edip kısık ateşte 1 saat kadar pişirin.
- 5Doğranmış pancarları ve lahanayı ekleyin.
- 6Sirkeyi ilave edip 30 dakika daha pişirin.
- 7Çorbayı ocaktan alıp sıcak olarak servis edin. Servis ederken ekşi krema, kızarmış ekmek ve dereotu ile süsleyin.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Çorba Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.