Tarif

Capuns Tarifi

İsviçre’nin geleneksel tatlarını keşfetmek isteyenler için harika bir öneriyle karşınızdayız: Capuns! Peki, Capuns nedir? İsviçre mutfağının en özel lezzetlerinden biri olan bu yemek, Graubünden bölgesine özgü bir tariftir ve İsviçre mutfak kültürünün köklü mirasını sofralarınıza taşır. Chard (Pazı) yapraklarına sarılan hamur harcının içerisinde kurutulmuş et veya sosis gibi lezzetli malzemeler yer alır. Üzerine dökülen kremalı sos ve tercihen rendelenmiş peynir ile servis edilen Capuns, hem göz alıcı bir sunuma sahiptir hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Bu tarifte, Capuns’un nasıl yapıldığını adım adım öğrenebilir ve mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz için mükemmel bir yemek alternatifi olan bu lezzet, sofranıza İsviçre’den esintiler getirecek. İşte detaylar…
60 Dakika
2-4 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere, Tava
Paylaş
  • 1B
  • 7
  • Kaydet

Capuns Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
1 adet yumurta
1-2 tutam toz muskat cevizi
80 g un
50 ml Pınar Süt
Pınar
Ördek Harcı için:
10 ml sıvı yağ
¼ adet kuru soğan
1 diş sarımsak
5 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 g tiftiklenmiş ördek eti
1-2 tutam tuz
1-2 tutam beyaz biber
20 ml ördek suyu
10 ml tavuk suyu
Limonlu Sos için:
½ adet limon suyu
½ adet taze kekik
½ adet taze biberiye
50 ml Pınar Krema
Pınar
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
Pazı için:
8-10 adet haşlanmış pazı yaprağı
200 ml tavuk suyu (pişirmek için)

Capuns Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için: Bir çırpma kabına yumurta, muskat cevizi, un ve sütü koyup çırpın. Pancake hamuru kıvamında bir karışım elde ettiğinizde hamur harcı hazırdır.
  • Ördek Harcı için: Bir tavaya sıvı yağı alıp kıyılmış soğan ve sarımsağı kavurun. Tereyağını ekleyin ve soğanları sotelemeye devam edin. Tiftiklenmiş ördek etini tavaya ekleyip iyice karıştırın. Tuz ve beyaz biberle tatlandırın. Ardından ördek suyunu ekleyerek karışımın kıvamını ayarlayın. Harcı soğumaya bırakın.
  • Limonlu Sos için: Limon suyunu bir tavaya alın. Taze kekik ve biberiye yapraklarını ince ince doğrayıp ekleyin. Karışım köpürmeye başladığında kremayı ve tereyağını ekleyin. Tereyağın kesilmemesi için karışımı ara ara ocaktan alarak ısıyı kontrol edin. Hazır olan sosu kenara alın.
  • Hazırladığınız hamur harcının içine soğuyan ördekli harcı ekleyin ve iyice karıştırın. Kıvamını ayarlamak için bir miktar tavuk suyu ekleyin. Yoğun kıvamda bir harç elde edin.
  • Haşlanmış pazı yapraklarının parlak yüzü dışta kalacak şekilde tezgaha yerleştirin. Hamurdan uygun miktarda alıp pazı yaprağının içine koyarak sarma gibi sarın.
  • Sardığınız pazıları geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin. Üzerini geçecek kadar tavuk suyu ekleyip yaklaşık 5 dakika kapağı kapalı şekilde pişirin.
  • Pişen pazıları güzel bir servis tabağına alın. Üzerine limonlu tereyağlı sosu gezdirin. Son olarak çıtır soğan ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Capuns Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Şırdan Dolması Tarifi
120 Dakika
2 Kişilik
89B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bamya Dolması Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
33B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bulgurlu Pazı Sarması Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.