- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Domates Dolması Tarifi
Tarif
Domates Dolması Tarifi
Farklı bir kahvaltı önerisi olarak hazırlayabileceğiniz, lezzetli domates dolması tarifi nasıl yapılır? Peynir ve krema dolgulu domates dolması tarifinin püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 17B
- 35
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10-12 adet küçük boy domates
1/4 demet maydanoz
40 g ekmek kırıntısı
5 g kaya tuzu
2-3 dal frenk soğanı
2-3 dal taze kekik
Nasıl Yapılır?
- 1İlk önce domateslerin ortadan ikiye kesin ve bir kaşık yardımıyla içlerini çıkarın.
- 2Domatesleri tuzlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- 3Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10 dakika pişirip fırından çıkarın.
- 4Domateslerin piştiği esnada Pınar Ekşi Krema, Pınar Beyaz, kıyılmış taze yeşillikler ve ekmek kırıntısının yarısını ilave edin.
- 5Az pişmiş, suyunu kaybeden domateslerin içini bu harç ile doldurup üzerilerine kalan ekmek kırıntılarını serpip tekrar fırına verin.
- 6Yaklaşık 15 dakika sonra hazır olan domatesleri servis edin.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.