Tarif

Çemenli Dana Madalyon Tarifi

Dana Madalyon, etin en lezzetli ve en yumuşak kısımlarından biriyle hazırlanan şık bir yemektir. Hem görsel açıdan etkileyici hem de lezzet açısından doyurucu olan dana madalyon, özel günlerde ya da şık akşam yemeklerinde mükemmel bir tercihtir. Peki, dana madalyon tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın, Tava
Çemenli Dana Madalyon Tarifi
Paylaş
  • 41B
  • 130
  • Kaydet

Çemenli Dana Madalyon Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
75 g kuru fasulye
1 adet defne yaprağı
1/2 adet kuru soğan
1 adet havuç (ikiye bölünmüş)
1 adet pırasa (ikiye bölünmüş)
1 adet kereviz sapı (ikiye bölünmüş)
1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
40 ml zeytinyağı
150 g bebek ıspanak
400 g dana bonfile (2 parça)
20 g süzme yoğurt
30 g çemen
100 g gravy sos
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
40 g un
tuz ve karabiber

Çemenli Dana Madalyon Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir gece önceden ıslatılmış kuru fasulyeyi; defne yaprağı, ikiye bölünmüş kuru soğan, havuç, pırasa ve kereviz sapıyla beraber su dolu bir tencerede haşlayın. Daha sonra süzüp bir kenarda bekletin.
  • Bir tavada ince kıyılmış kuru soğanı zeytinyağında sotelemeye başlayın, yıkanmış ıspanağı tuz ve karabiberi de ekledikten sonra soteleme işlemini tamamlayın. Sunum tabağının ortasına yerleştirin.
  • Bonfileleri pişirmeden önce az miktarda tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Izgarada iki yüzünü mühürleyin.
  • Ayrı bir kapta süzme yoğurt ve çemeni karıştırıp ızgara bonfile etlerinin üst yüzeyini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20 dakika pişirdikten sonra, tabakta sotelenmiş ıspanağın üzerine gelecek şekilde yerleştirin.
  • Gravy sos için; bonfileleri pişirdiğiniz fırın tepsisinde kalan et suyuna, az miktarda sıcak su ve 1 adet defne yaprağı ekleyip karıştırın. Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu ilave edin. Üzerine et suyunu yavaşça ekleyip kıvam alana kadar çırpın. Kıvam alan gravy sosu tülbent yardımı ile süzün.
  • Kenarda bekleyen fasulyeleri tereyağında soteleyip, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
  • Tabaklama; sotelenmiş ıspanağın üzerine eti koyduk, daha sonra tereyağında sotelenmiş kuru fasulyeleri etrafına yerleştiriyoruz ve gravy sos gezdirip servise hazır hale getiriyoruz.

Çemenli Dana Madalyon Tarifi Püf Noktası

*Baharat oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Beğendili Köfte Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Ciğer Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
27B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kebap Üçlüsü Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
13B Görüntüleme

Yorumlar (1)

BirgülÖztürk
· 04.08.2020

Çemen hazır mı satılıyor, bilmiyordum. Anneannem Ankara tiriti yaparken toz çemen kullanıyordu. Evde kendimiz yaparken nasıl yaparız bilmiyorum. Tarif vermenizi rica ediyorum. Bulunduğum yer köy büyük marketlere ukaşmak için en az 8 km. yola gitmem gerekiyor.