- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Çemenli Dana Madalyon Tarifi
Tarif
Çemenli Dana Madalyon Tarifi
Dana Madalyon, etin en lezzetli ve en yumuşak kısımlarından biriyle hazırlanan şık bir yemektir. Hem görsel açıdan etkileyici hem de lezzet açısından doyurucu olan dana madalyon, özel günlerde ya da şık akşam yemeklerinde mükemmel bir tercihtir. Peki, dana madalyon tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın, Tava

Paylaş
- 41B
- 130
- Kaydet
Çemenli Dana Madalyon Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
75 g kuru fasulye
1 adet defne yaprağı
1/2 adet kuru soğan
1 adet havuç (ikiye bölünmüş)
1 adet pırasa (ikiye bölünmüş)
1 adet kereviz sapı (ikiye bölünmüş)
1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
40 ml zeytinyağı
150 g bebek ıspanak
400 g dana bonfile (2 parça)
20 g süzme yoğurt
30 g çemen
100 g gravy sos
40 g un
tuz ve karabiber
Çemenli Dana Madalyon Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Bir gece önceden ıslatılmış kuru fasulyeyi; defne yaprağı, ikiye bölünmüş kuru soğan, havuç, pırasa ve kereviz sapıyla beraber su dolu bir tencerede haşlayın. Daha sonra süzüp bir kenarda bekletin.
- 2Bir tavada ince kıyılmış kuru soğanı zeytinyağında sotelemeye başlayın, yıkanmış ıspanağı tuz ve karabiberi de ekledikten sonra soteleme işlemini tamamlayın. Sunum tabağının ortasına yerleştirin.
- 3Bonfileleri pişirmeden önce az miktarda tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Izgarada iki yüzünü mühürleyin.
- 4Ayrı bir kapta süzme yoğurt ve çemeni karıştırıp ızgara bonfile etlerinin üst yüzeyini kaplayın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20 dakika pişirdikten sonra, tabakta sotelenmiş ıspanağın üzerine gelecek şekilde yerleştirin.
- 5Gravy sos için; bonfileleri pişirdiğiniz fırın tepsisinde kalan et suyuna, az miktarda sıcak su ve 1 adet defne yaprağı ekleyip karıştırın. Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu ilave edin. Üzerine et suyunu yavaşça ekleyip kıvam alana kadar çırpın. Kıvam alan gravy sosu tülbent yardımı ile süzün.
- 6Kenarda bekleyen fasulyeleri tereyağında soteleyip, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
- 7Tabaklama; sotelenmiş ıspanağın üzerine eti koyduk, daha sonra tereyağında sotelenmiş kuru fasulyeleri etrafına yerleştiriyoruz ve gravy sos gezdirip servise hazır hale getiriyoruz.
Çemenli Dana Madalyon Tarifi Püf Noktası
*Baharat oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?