Tarif

Cevizli Ev Sarması Tarifi

Bayram sofralarının en lezzetli tatlılarından biri olan Cevizli Ev Sarması tarifi nasıl yapılır? Taze baklava yufkası ile pratik bir şekilde hazırlanan cevizli ev sarması tarifinin püf noktaları neledir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın
Cevizli Ev Sarması Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 25
  • Kaydet

Cevizli Ev Sarması Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g taze baklava yufkası
220 g Pınar Tereyağı
Pınar
250 g ceviz içi
200 g toz şeker
250 ml su
1/2 adet limon suyu

Cevizli Ev Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için toz şeker ve suyu 10 dakika kaynatın, limon sıkıp birkaç dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
  • İki yaprak taze baklava yufkasını üst üste koyun eritilmiş tereyağından her yerine gelecek şekilde sürün. Üzerine kıyılmış ceviz serpin. Bu işlemi iki kat olacak şekilde tekrarlayın ardından rulo halinde sıkı bir şekilde sarın.
  • Geri kalan yufkalarınıza da aynı işlemi yapıp tepsiye dizin kalan tereyağı ile yufkaların üstünü yağlayın.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında üzeri kızarana kadar kontrollü olarak pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra 10 dakika soğutup şerbetleyin. Dinlenen tatlınızı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Haşhaşlı Revani Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
32B Görüntüleme
Yoğurt Tatlısı Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
3B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Fıstıklı Kaymaklı Baklava Tarifi
64B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.