Tarif

Yoğurt Tatlısı Tarifi

‘’Yoğurt tatlısı nasıl yapılır?’’ sorusuna en pratik ve lezzetli cevabı bu tarifte bulacaksınız. Şerbetin kattığı nefis kıvam, yoğurdun hafifliğiyle birleşerek çay saatlerinde sofraya mükemmel bir uyum sağlıyor. Üstelik malzemeleri her evde bulunabilecek kadar sade! Fırından yükselen mis gibi kokularla evinizi saracak bu geleneksel yoğurt tatlısı tarifi, sevdiklerinizin yeni favorisi olmaya hazır. Tatlı krizlerinize çözüm arıyorsanız, pratik yoğurt tatlısı tam size göre! Peki, yoğurt tatlısı malzemeleri ve püf noktaları nelerdir? İşte detaylar… ✨
60 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Yoğurt Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 3B
  • 16
  • Kaydet

Yoğurt Tatlısı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Şerbeti için:
1400 ml su
1200 g toz şeker
4-5 damla limon suyu
Hamuru için:
370 g toz şeker
5 adet yumurta
480 g Pınar Yoğurt
Pınar
215 ml zeytinyağı
2 g karbonat
480 g un

Yoğurt Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için, bir tencereye su ve şekeri koyun, karıştırarak kaynatın. Şeker eridikten sonra, şerbeti kısık ateşte yaklaşık 10 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ardından, limon suyunu ekleyip ocağı kapatın ve şerbeti bir kenarda ılımaya bırakın.
  • Hamuru için, geniş bir karıştırma kabında toz şeker, yumurta, yoğurt ve zeytinyağını homojen hale gelene kadar çırpın. Karışıma karbonatı ekleyin karıştırın. Azar azar unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Fırını 180°C’ye ısıtın. Bu sırada yağlanmış dikdörtgen bir borcamı veya kek kalıbınıhazırladığınız karışımı içerisine dökün. Harcın eşit yayılması için kek kalıbını biraz hareket ettirin.
  • Kalıbı, önceden ısıttığınız fırına yerleştirin. Kekin üzeri altın rengini alana kadar, yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Kek piştikten sonra, ılık şerbeti üzerine dökün ve şerbetin tamamen çekmesi için keki dinlendirin.
  • Oda sıcaklığına gelen yoğurt tatlısını buzdolabına kaldırın ve birkaç saat dinlenmeye bırakın. Dinlenen ve şerbetini çeken yoğurt tatlısını ceviz veya kırılmış badem ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Yoğurt Tatlısı Tarifi Püf Noktası

Kaynakça: https://www.kapurcukmarket.com/urun/kapurcuk-marmaris-kultur-ve-gastronomi/

  • Yoğurt tatlısının şerbetini tam anlamıyla çekmesi ve ideal lezzetine ulaşması için şerbetleme işleminin ardından dinlendirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Revani Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
106B Görüntüleme
Sütlü Nuriye Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme
Künefe Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
815B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Arabi Acu Şener
· 01.03.2025

Tarif var ama malzeme listesi yok

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba!😊Malzeme listesi tarifin üst kısmında 'Şerbeti için' ve 'Hamuru için' olarak ikiye ayrılmıştır. Üzerlerine tıklayarak detaylara ulaşabilirsiniz. Sevgiler! ❤️😍