- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Sütlü Nuriye Tarifi
Tarif
Sütlü Nuriye Tarifi
Hafif bir kaçamak için sütlü nuriye tarifi... Sütlü nuriye tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 21B
- 22
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g taze baklava yufkası
120 g dövülmüş ceviz
Şerbeti için:
120 ml su
500 g toz şeker
10 g vanilya
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını eritip üzerinde oluşan köpükleri ara ara temizleyerek sade yağ elde edin. Baklavalık yufkaları ikiye ayırın.
- 2Üçer yufka alıp tepsiye koyun ve yağlayın, her üç yufkada bir yufkaları güzelce yağlayın.
- 3Orta kata gelince bol ceviz koyun diğer yufkaları da aynı şekilde üçerli şekilde yağlayıp işlemi bitirin.
- 4Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 30-35 dakika yufkaların üzeri kızarana kadar fırınlayın.
- 5Şerbeti için; su, toz şeker, süt ve ekşi kremayı bir tencerede karıştırarak kaynatın daha sonra vanilyayı ekleyin. Hazır olan şerbeti ılınması için ocaktan alın.
- 6Fırından çıkan tatlı soğuyunca ılık şerbeti üzerine ekleyin. Soğuyup şerbeti çekinceye kadar dinlendirin.
Kısık Ateş
Moderatör
4.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.