- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Çikolata Soslu Mini Cheesecake Tarifi
Tarif
Çikolata Soslu Mini Cheesecake Tarifi
Çikolata soslu mini cheesecake tarifi nasıl yapılır? Pratik olarak hazırlayabileceğiniz cheesecake tarifinin püf noktaları için hemen tıklayın!
90 Dakika
4-6 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 14B
- 59
- Kaydet
Çikolata Soslu Mini Cheesecake Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tabanı için:
150 g burçak bisküvi
30 g toz fındık
Cheesecake Harcı için:
100 g toz şeker
2 adet yumurta
5 g vanilya
Üzeri için:
300 g bitter çikolata
Çikolata Soslu Mini Cheesecake Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Tabanı için: Bisküvileri rondodan geçirip toz haline getirin. Erimiş tereyağını ve toz fındığı içine ekleyip karıştırın.
- 2Karışımı 14 cm'lik kare kek kalıbının tabanına bastırarak yerleştirin.
- 3Cheesecake Harcı için: Ayrı bir karıştırma kabına labne, krema ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Yumurtaları ve vanilyayı da ekleyip karıştırmaya devam edin.
- 4Hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 160°C fırında 40-45 dakika pişirin.
- 5Pişen cheesecake’i fırından alıp, oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 1 gece bekletin.
- 6Ertesi gün dolaptan çıkardığınız cheesecake’i küp şeklinde kesin.
- 7Bitter çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
- 8Kestiğiniz küpleri erittiğiniz çikolataya batırıp buzdolabında en az 20-25 dakika beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Çikolata Soslu Mini Cheesecake Tarifi Püf Noktası
*14 cm'lik kare kalıplar kullanın!

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri

Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı

70 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.