- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Çilek Reçeli Tarifi
Tarif
Çilek Reçeli Tarifi
Mis kokulu çileklerle nefis reçeller elde edebilirsiniz. 🍓😋 Çilek Reçeli, taze çileklerin doğal tatlarını koruyarak hazırlanan mükemmel bir lezzet kaynağıdır. Hem kahvaltılara hem de tatlılara eklenebilecek bu reçel, yazın taze çileklerinin en güzel halini sunar. "Çilek reçeli nasıl yapılır?" sorusuna kolay ve lezzetli bir yanıt arıyorsanız, bu tarifle ev yapımı, kıvamlı çilek reçeli hazırlayabilirsiniz.
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 623B
- 99
- Kaydet
Çilek Reçeli Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g taze çilek
250 g toz şeker
1/4 adet limon suyu
Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Çileklerin sap kısımlarını ayıklayın, ortadan ikiye bölün, güzelce yıkayın ve kurutun.
- 2Tencereye aldığınız doğranmış çileklerin üzerine toz şekeri yayarak ilave edin. Suyunu salması için kapağını kapatın ve en az 2-3 saat bekletin.
- 3Eğer vaktiniz var ve daha kıvamlı bir reçel elde etmek isterseniz; bekletme işlemini geceden sabaha olacak zaman aralığına yayın; böylelikle çilekler suyunu oldukça salmış, toz şeker tamamen erimiş olacaktır bu da pişirme sırasında ekstra su koymanızı gerektirmeyecektir.
- 4Suyunu salan çilekleri kısık ateşte ara ara karıştırarak 1 saat kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşıkla temizlemeyi ihmal etmeyin ki reçeliniz ileride şekerlenme yapmasın.
- 5Aromalandırmak için; ocaktan almadan 10 dk. önce 1/4 adet limon suyu, çubuk tarçın veya karanfil ekleyebilirsiniz.
- 61 saatin sonunda reçelinizi ocaktan alıp 30 dk. dinlendirin.
- 7Soğuduktan sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını kapatın ve ters çevirin.
- 8Pınar Labne eşliğinde dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
Çilek Reçeli Tarifi Püf Noktası
*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
*Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.