- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi
Tarif
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi
Mevsiminde farklı reçel tariflerini sevenlere özel, tam kıvamında Karpuz Kabuğu Reçeli tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 205B
- 220
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g karpuz kabuğu
2 g karbonat
500 ml su
300 g toz şeker
2 g limon tuzu
4 adet karanfil
Nasıl Yapılır?
- 1Dilimlenmiş karpuz kabuklarının dış yüzeyini soyun.
- 2Temizlenmiş kabukları eşit parçalar halinde doğrayın.
- 3Karbonatlı su içerisinde 2 saat bekletin.
- 42 saatin sonunda karbonatlı sudan süzüp su dolu tencerede 30 dakika haşlayın.
- 5Şerbeti için; 500 ml suyun içerisine toz şeker, limon tuzu ve karanfilleri ekleyip karıştırarak kaynatın.
- 6Haşlanan karpuz kabuklarını şerbete ekleyip 45 dakika daha kaynatın.
- 745 dakikanın sonunda ocaktan alıp soğuyana kadar dinlendirin.
- 8Muhafaza etmek için sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
- 9Karpuz kabuğu reçeli hazır, dilediğiniz zaman dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
Püf Noktası
*Kabuğunu soymak için soyacak kullanmanızı öneririz.
*Haşlama sırasında üzerinde oluşan köpükleri ara ara kaşıkla temizleyin.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Kısık Ateş Tv’ye abone olup sizler için hazırladığımız tarif videolarımızın tamamına ulaşabilirsiniz.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?