Kısık Ateş
Tarif

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi

Mevsiminde farklı reçel tariflerini sevenlere özel, tam kıvamında Karpuz Kabuğu Reçeli tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 205B
  • 220
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g karpuz kabuğu
2 g karbonat
500 ml su
300 g toz şeker
2 g limon tuzu
4 adet karanfil

Nasıl Yapılır?

  • Dilimlenmiş karpuz kabuklarının dış yüzeyini soyun.
  • Temizlenmiş kabukları eşit parçalar halinde doğrayın.
  • Karbonatlı su içerisinde 2 saat bekletin.
  • 2 saatin sonunda karbonatlı sudan süzüp su dolu tencerede 30 dakika haşlayın.
  • Şerbeti için; 500 ml suyun içerisine toz şeker, limon tuzu ve karanfilleri ekleyip karıştırarak kaynatın.
  • Haşlanan karpuz kabuklarını şerbete ekleyip 45 dakika daha kaynatın.
  • 45 dakikanın sonunda ocaktan alıp soğuyana kadar dinlendirin.
  • Muhafaza etmek için sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • Karpuz kabuğu reçeli hazır, dilediğiniz zaman dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.

Püf Noktası

*Kabuğunu soymak için soyacak kullanmanızı öneririz.
*Haşlama sırasında üzerinde oluşan köpükleri ara ara kaşıkla temizleyin.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Kısık Ateş Tv’ye abone olup sizler için hazırladığımız tarif videolarımızın tamamına ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Çilek Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
621B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Domates Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
33B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karadut Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
74B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Mesut Özer
· 10.09.2020

Reçel değilde , komposto veya hoşafı andıran bir tarif sanki

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Özden Altındal
· 11.09.2020

Ben direk dış kabuğunu soyup dilimleyip normal reçel pişirir gibi pişiriyorum. Pembe renkte oluyor tadı harika👍🏻

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 18.09.2020

Ellerinize sağlık 🌸👍

Zehra Saran
· 03.04.2021

Ben doğal ürünler satıyorum kesinlikle bu tarifi de listeme ekleyeceğim( limon tuzu yerine limon suyu kullanarak tabiiki

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 04.04.2021

Beğenileceğinden hiç şüphemiz yok. Ellerinize sağlık Zehra Hanım 🤩😅