Tarif

Karadut Reçeli Tarifi

Karadut Reçeli, yazın taze karadutlarının eşsiz tatlarını kışa taşır. Hem lezzetli hem de faydalı olan bu reçel, kahvaltılardan tatlılara kadar pek çok tarifin vazgeçilmezi olur. "Karadut reçeli nasıl yapılır?" sorusuna cevabını arayanlar için, taptaze karadutlar ve doğal şekerin buluştuğu bu tarif, ev yapımı reçel severler için ideal!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 76B
  • 84
  • Kaydet

Karadut Reçeli Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g karadut
250 g toz şeker
5 ml limon suyu
2-3 g limon kabuğu rendesi (tercihe göre)

Karadut Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karadut çabuk zarar gören bir meyve olduğu için sap kısımlarını temizlerken meyvelerin ezilmemesine özen gösterin. Sap kısımlarını dikkatlice temizleyin, güzelce yıkayın ve kurutun.
  • Tencereye aldığınız karadutların üzerine toz şekeri yayarak ilave edin. Suyunu salması için kapağını kapatın ve en az 2-3 saat bekletin.
  • Eğer vaktiniz var ve daha kıvamlı bir reçel elde etmek isterseniz; bekletme işlemini geceden sabaha olacak zaman aralığına yayın; böylelikle karadutlar suyunu oldukça salmış, toz şeker tamamen erimiş olacaktır bu da pişirme sırasında ekstra su koymanızı gerektirmeyecektir.
  • Suyunu salan karadutları kısık ateşte ara ara karıştırarak 45 dakika ile 1 saat arası kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşıkla temizlemeyi ihmal etmeyin ki reçeliniz ileride şekerlenme yapmasın.
  • Ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyu ve az miktarda limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
  • 1 saatin sonunda reçelinizi ocaktan alıp en az 30 dk. dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • Karadut reçeliniz hazır, afiyetle tüketebilirsiniz.

Karadut Reçeli Tarifi Püf Noktası

*Karadut tanelerinin daha diri kalmasını isterseniz kaynama süresini 30 dakikaya indirebilirsiniz.
*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
*Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Pınar Süt Krem ve Pınar Labne ile servis edebilirsiniz.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kayısı Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
311B Görüntüleme
Kiraz Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
76B Görüntüleme
Mandalina Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
47B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.