- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Karadut Reçeli Tarifi
Tarif
Karadut Reçeli Tarifi
Karadut Reçeli, yazın taze karadutlarının eşsiz tatlarını kışa taşır. Hem lezzetli hem de faydalı olan bu reçel, kahvaltılardan tatlılara kadar pek çok tarifin vazgeçilmezi olur. "Karadut reçeli nasıl yapılır?" sorusuna cevabını arayanlar için, taptaze karadutlar ve doğal şekerin buluştuğu bu tarif, ev yapımı reçel severler için ideal!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 76B
- 84
- Kaydet
Karadut Reçeli Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g karadut
250 g toz şeker
5 ml limon suyu
2-3 g limon kabuğu rendesi (tercihe göre)
Karadut Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Karadut çabuk zarar gören bir meyve olduğu için sap kısımlarını temizlerken meyvelerin ezilmemesine özen gösterin. Sap kısımlarını dikkatlice temizleyin, güzelce yıkayın ve kurutun.
- 2Tencereye aldığınız karadutların üzerine toz şekeri yayarak ilave edin. Suyunu salması için kapağını kapatın ve en az 2-3 saat bekletin.
- 3Eğer vaktiniz var ve daha kıvamlı bir reçel elde etmek isterseniz; bekletme işlemini geceden sabaha olacak zaman aralığına yayın; böylelikle karadutlar suyunu oldukça salmış, toz şeker tamamen erimiş olacaktır bu da pişirme sırasında ekstra su koymanızı gerektirmeyecektir.
- 4Suyunu salan karadutları kısık ateşte ara ara karıştırarak 45 dakika ile 1 saat arası kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşıkla temizlemeyi ihmal etmeyin ki reçeliniz ileride şekerlenme yapmasın.
- 5Ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyu ve az miktarda limon kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
- 61 saatin sonunda reçelinizi ocaktan alıp en az 30 dk. dinlendirin.
- 7Soğuduktan sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
- 8Karadut reçeliniz hazır, afiyetle tüketebilirsiniz.
Karadut Reçeli Tarifi Püf Noktası
*Karadut tanelerinin daha diri kalmasını isterseniz kaynama süresini 30 dakikaya indirebilirsiniz.
*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
*Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Pınar Süt Krem ve Pınar Labne ile servis edebilirsiniz.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.