Kısık Ateş
Tarif

Kayısı Reçeli Tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan ev yapımı, mis kokulu kayısı reçeli tarifi mi arıyorsunuz?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Kayısı Reçeli Tarifi
Paylaş
  • 310B
  • 47
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze tatlı kayısı
1 kg toz şeker
1/2 adet limonun suyu
1 adet çubuk tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Kayısıları yıkayıp süzün. Yarıya bölün.
  • Bir akşam öncesinden şekere basın.
  • Ertesi sabah şekerli kayısıyı ateşe koyun. Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar, fazla karıştırmadan pişirin. Üstünde oluşan köpüğü temizleyin.
  • Ardından limon suyunu ve çubuk tarçını ilave edin. 10 dakika kadar da birlikte kaynatıp ateşten alın.
  • Reçelin kıvamına gelip gelmediğini anlamak için bir damlasını porselen tabağa damlatın.Sağa sola akmıyorsa kıvamı tamamdır.
  • Reçelin soğumasını bekledikten sonra temiz kavanozlara doldurarak muhafaza edin.

Püf Noktası

*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında da koyulaşmasını sağlayabilirsiniz. Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Portakallı Havuç Reçeli Tarifi
50B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kolay Kayısı Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
188B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Acı Biber Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
65B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.