- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Kayısı Reçeli Tarifi
Tarif
Kayısı Reçeli Tarifi
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan ev yapımı, mis kokulu kayısı reçeli tarifi mi arıyorsunuz?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 310B
- 47
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze tatlı kayısı
1 kg toz şeker
1/2 adet limonun suyu
1 adet çubuk tarçın
Nasıl Yapılır?
- 1Kayısıları yıkayıp süzün. Yarıya bölün.
- 2Bir akşam öncesinden şekere basın.
- 3Ertesi sabah şekerli kayısıyı ateşe koyun. Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar, fazla karıştırmadan pişirin. Üstünde oluşan köpüğü temizleyin.
- 4Ardından limon suyunu ve çubuk tarçını ilave edin. 10 dakika kadar da birlikte kaynatıp ateşten alın.
- 5Reçelin kıvamına gelip gelmediğini anlamak için bir damlasını porselen tabağa damlatın.Sağa sola akmıyorsa kıvamı tamamdır.
- 6Reçelin soğumasını bekledikten sonra temiz kavanozlara doldurarak muhafaza edin.
Püf Noktası
*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında da koyulaşmasını sağlayabilirsiniz. Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.