- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Vişne Reçeli Tarifi
Vişne Reçeli Tarifi
- 454B
- 110
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Vişnelerin sap kısımlarını ayıklayın, ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkartın, güzelce yıkayın ve kurutun. Eğer bütün olarak pişirmek isterseniz, çekirdeklerini pipet yardımıyla veya çekirdek çıkarma aparatıyla da çıkartabilirsiniz.
- 2Tencereye aldığınız vişnelerin üzerine toz şekeri yayarak ilave edin. Suyunu salması için kapağını kapatın ve en az 2-3 saat bekletin.
- 3Eğer vaktiniz var ve daha kıvamlı bir reçel elde etmek isterseniz; bekletme işlemini geceden sabaha olacak zaman aralığına yayın; böylelikle vişneler suyunu oldukça salmış, toz şeker tamamen erimiş olacaktır bu da pişirme sırasında ekstra su koymanızı gerektirmeyecektir.
- 4Suyunu salan vişneleri kısık ateşte ara ara karıştırarak 1 saat kaynatın. *Kaynarken 1 çay kaşığı tereyağı koymak, reçelin daha parlak olmasını ve pişerken de fazla köpük birikmemesini sağlayacaktır.
- 5İleride şekerleme yapmaması için kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri temizlemeyi ihmal etmeyin.
- 6Ocaktan almadan 5-10 dk. önce 1/2 adet taze limon suyu ekleyin. *Aromalandırmak isterseniz 1’er adet çubuk tarçın ve karanfil ekleyebilirsiniz.
- 71 saatin sonunda reçelinizi ocaktan alıp, oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
- 8Dinlendirdikten sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
- 9Güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Olabildiğince ezilmemiş, iri ve olgun vişneler tercih edin.
*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
*Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Servis önerisi; Pınar Labne, Pınar Beyaz veya Pınar Sütkrem bu reçelin yanına harika bir eşlikçidir.
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar (4)
Merhaba“Çekirdekleri çıkarılan vişnelerin güzelce yıkanması” derken güzelim iç suyunu ziyan mı edelim yani?Çekirdekler çıkmadan yıkanması daha doğru değil mi?
Merhaba Tülin Hanım, bahsettiğimiz anlatım çekirdekli tercih etmeyenler için bir öneriydi. Tabii ki bu çekirdekli yapılmayacağı anlamına gelmiyor... Biliyorsunuz ki bunun için çekirdek çıkarma aparatları mevcut, aparat olmasa da pipet yardımıyla aynı işlem gerçekleştirilebiliyor. Bu işlemi bir kase içinde gerçekleştirirseniz suyunu da kaybetmemiş olursunuz. 😊 Elinize sağlık, iyi günler.