Tarif

Portakallı Havuç Reçeli Tarifi

Pratik ve lezzetli bir reçel tarifi: Portakallı havuç reçeli nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Portakallı Havuç Reçeli Tarifi
Paylaş
  • 52B
  • 39
  • Kaydet

Portakallı Havuç Reçeli Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg havuç
1 adet portakalın kabuğu
50 g toz şeker
1 litre su
1 kg toz şeker
3 g limon tozu
1 adet tarçın kabuğu

Portakallı Havuç Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kaba rendelenmiş havuç ve portakal kabuğunu alın.
  • Üzerine 50 g kadar toz şeker serpin ve karıştırın. En az 1-2 saat bu şekilde bekletin.
  • Daha sonra ocağa alın, 5-6 dakika soteleyin.
  • Ayrı bir tencerede, 1 litre su ve 1 kg toz şekeri karıştırın ve ocağa alın.
  • Kaynamaya başlayan şerbete limon tozu ve tarçın çubuğunu ilave edin. 5 dakika daha kaynatın.
  • Kaynayan şerbete sotelenmiş havuç ve portakal karışımını ekleyip 25-30 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
  • Ocaktan alın ve en az 30 dakika dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Hazır olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

Portakallı Havuç Reçeli Tarifi Püf Noktası

*Portakal kabuğu rendesini soteleyin. Sotelememizin sebebi; portakal kabuğunun aromasının ve kokusunun yok olmasını engellemek içindir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Şeftali Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
156B Görüntüleme
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
207B Görüntüleme
Gizem Penbe Güleç
Gizem Penbe Güleç
Food and Pastry Şef
Turunç Kabuğu Reçeli Tarifi
approved
100 Dakika
10-12 Kişilik
107B Görüntüleme

Yorumlar (4)

İbrahim HalilTümür

Portakal kabuğu rendesini yağda mı? Yoksa yağsız mı? 5 dk. Soteliyoruz.Teşekkürler

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 31.01.2024

Merhaba, bir teflon tavada yağsız olarak soteleyebilirsiniz. Ellerinize sağlık.

İbrahim HalilTümür

Teşekkürler

Uzman Elif Çıtak bu yorumu beğendi
Elif Çıtak
· 12.02.2024

Afiyet olsun 😊👍