- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Portakallı Havuç Reçeli Tarifi
Tarif
Portakallı Havuç Reçeli Tarifi
Pratik ve lezzetli bir reçel tarifi: Portakallı havuç reçeli nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 52B
- 39
- Kaydet
Portakallı Havuç Reçeli Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg havuç
1 adet portakalın kabuğu
50 g toz şeker
1 litre su
1 kg toz şeker
3 g limon tozu
1 adet tarçın kabuğu
Portakallı Havuç Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir kaba rendelenmiş havuç ve portakal kabuğunu alın.
- 2Üzerine 50 g kadar toz şeker serpin ve karıştırın. En az 1-2 saat bu şekilde bekletin.
- 3Daha sonra ocağa alın, 5-6 dakika soteleyin.
- 4Ayrı bir tencerede, 1 litre su ve 1 kg toz şekeri karıştırın ve ocağa alın.
- 5Kaynamaya başlayan şerbete limon tozu ve tarçın çubuğunu ilave edin. 5 dakika daha kaynatın.
- 6Kaynayan şerbete sotelenmiş havuç ve portakal karışımını ekleyip 25-30 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
- 7Ocaktan alın ve en az 30 dakika dinlendirin.
- 8Soğuduktan sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Hazır olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
Portakallı Havuç Reçeli Tarifi Püf Noktası
*Portakal kabuğu rendesini soteleyin. Sotelememizin sebebi; portakal kabuğunun aromasının ve kokusunun yok olmasını engellemek içindir.

Elif Çıtak
Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?