- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Şeftali Reçeli Tarifi
Tarif
Şeftali Reçeli Tarifi
Şeftali Reçeli, yaz meyvelerinin en tatlılarından birini kışa taşımanın en güzel yoludur. Şekerle harmanlanan taze şeftalilerin doğal aroması, kahvaltılardan tatlılara kadar pek çok sofraya neşe katar. "Şeftali reçeli nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arıyorsanız, bu tarifle ev yapımı, kıvamlı ve lezzetli bir şeftali reçeli hazırlayabilirsiniz. Şeftali reçeli nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 156B
- 113
- Kaydet
Şeftali Reçeli Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet şeftali
250 g toz şeker
1/4 adet limon suyu
Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Şeftaliler yumuşak ise bıçak kullanmadan elinizle soyun, sert ise bıçak yardımıyla soyun.
- 2Daha sonra bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
- 3Tencereye aldığınız şeftali dilimlerinin üzerine toz şekeri yayarak ilave edin. Suyunu salması için kapağını kapatın ve en az 2-3 saat bekletin.
- 4Eğer vaktiniz var ve daha kıvamlı bir reçel elde etmek isterseniz; bekletme işlemini geceden sabaha olacak zaman aralığına yayın; böylelikle şeftaliler suyunu oldukça salmış, toz şeker tamamen erimiş olacaktır bu da pişirme sırasında ekstra su koymanızı gerektirmeyecektir.
- 5Suyunu salan şeftalileri kısık ateşte ara ara karıştırarak 1 saat kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşıkla temizlemeyi ihmal etmeyin ki reçeliniz ileride şekerlenme yapmasın.
- 6Aromalandırmak için; ocaktan almadan 10 dk. önce 1/4 adet limon suyu, çubuk tarçın veya karanfil ekleyebilirsiniz.
- 71 saatin sonunda reçelinizi ocaktan alıp 30 dk. dinlendirin.
- 8Soğuduktan sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
- 9Şeftali reçeliniz hazır, afiyetle tüketin.
Şeftali Reçeli Tarifi Püf Noktası
*Çok sert şeftaliler seçmemeye özen gösterin.
*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
*Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Pınar Süt Krem ile servis edebilirsiniz.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Kısık Ateş Akademi
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?