Tarif

Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali Reçeli, yaz meyvelerinin en tatlılarından birini kışa taşımanın en güzel yoludur. Şekerle harmanlanan taze şeftalilerin doğal aroması, kahvaltılardan tatlılara kadar pek çok sofraya neşe katar. "Şeftali reçeli nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arıyorsanız, bu tarifle ev yapımı, kıvamlı ve lezzetli bir şeftali reçeli hazırlayabilirsiniz. Şeftali reçeli nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 156B
  • 113
  • Kaydet

Şeftali Reçeli Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet şeftali
250 g toz şeker
1/4 adet limon suyu

Şeftali Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeftaliler yumuşak ise bıçak kullanmadan elinizle soyun, sert ise bıçak yardımıyla soyun.
  • Daha sonra bıçak yardımıyla istediğiniz büyüklükte dilimleyin.
  • Tencereye aldığınız şeftali dilimlerinin üzerine toz şekeri yayarak ilave edin. Suyunu salması için kapağını kapatın ve en az 2-3 saat bekletin.
  • Eğer vaktiniz var ve daha kıvamlı bir reçel elde etmek isterseniz; bekletme işlemini geceden sabaha olacak zaman aralığına yayın; böylelikle şeftaliler suyunu oldukça salmış, toz şeker tamamen erimiş olacaktır bu da pişirme sırasında ekstra su koymanızı gerektirmeyecektir.
  • Suyunu salan şeftalileri kısık ateşte ara ara karıştırarak 1 saat kaynatın. Kaynama sırasında üzerinde oluşan köpükleri tahta kaşıkla temizlemeyi ihmal etmeyin ki reçeliniz ileride şekerlenme yapmasın.
  • Aromalandırmak için; ocaktan almadan 10 dk. önce 1/4 adet limon suyu, çubuk tarçın veya karanfil ekleyebilirsiniz.
  • 1 saatin sonunda reçelinizi ocaktan alıp 30 dk. dinlendirin.
  • Soğuduktan sonra sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
  • Şeftali reçeliniz hazır, afiyetle tüketin.

Şeftali Reçeli Tarifi Püf Noktası

*Çok sert şeftaliler seçmemeye özen gösterin.
*Reçeli biraz kaynattıktan sonra geniş tepsilere dökerek ve üzerini tülbentle örterek güneş altında koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
*Koyulaşırken karıştırılmaz, tepsi ara ara sallanır.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Pınar Süt Krem ile servis edebilirsiniz.
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kahvaltı Tarifleri

Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
207B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kayısı Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
311B Görüntüleme
Mandalina Reçeli Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
47B Görüntüleme

Yorumlar (4)

ErgünKorkmaz
· 14.08.2020

Coooook severim şeftali 😊😊 denedim çok güzel teşekkürler 👏 👏

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Elinize emeğinize sağlık, afiyetle tüketin! 😊👏

Renan Ceylan
· 02.09.2020

Anneannemin yaptığı gibi oldu çok güzel. Teşekkür ederim 😊

Uzman Kısık Ateş Akademi bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Ellerinize sağlık... 😉👩‍🍳🌸