- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Mandalina Reçeli Tarifi
Tarif
Mandalina Reçeli Tarifi
Enfes tatta mandalina reçeli tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 46B
- 28
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg mandalina
500 g toz şeker
1/2 adet limon
400 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Mandalinaları güzelce yıkayın.
- 2Toz şekere suyu ekleyerek kaynatın.
- 3Mandalinaları kabuklarını soymadan bütün olarak şerbete ilave edin.
- 4Şerbetle birlikte mandalinalar yumuşayıncaya kadar kaynatın.
- 5Kıvam alıp, reçel kıvamına gelince limon suyunu mandalinaların üzerine gezdirin. Ocağın altını kapatın.
- 6Mandalina reçelini ılıyınca kavanozlara aktarın.
- 7Soğuduktan sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatıp servise hazır hale getirin.
Püf Noktası
Reçel henüz sıcak iken kavanoza aktarılıp kapağı kapatılmamalıdır.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kahvaltı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.