- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Çilekli Tart Tarifi
Tarif
Çilekli Tart Tarifi
Düşlediğiniz en tatlı tartlardan bir tanesi, mis kokusuyla aklınızı başınızdan alacak Çilekli Tart tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 134
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
175 g un
50 g bal
10 ml su
Üzeri için:
taze çilek
file Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Tart hamurunun tüm malzemesini stand mikserde karıştırın. Toparlanan hamuru elinizle düzeltip bir streç filme sarıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
- 2Hamuru dolaptan çıkarıp bir oklava yardımıyla açın. Yağladığınız tart kalıbına serip kenarlarını alın.
- 3Tart hamurunu bir çatal yardımı ile birkaç yerinden delin.
- 4Hamuru tekrar dolaba koyup 30 dk. bekletin.
- 5Dinlendirme işlemi bittikten sonra 180 derece fırında 30 dk. pişirip soğumaya alın.
- 6Tart soğuduktan sonra içine Pınar Kremilla’yı yayın ve üzerine istediğiniz kadar çikolata sos dökün.
- 7İkiye böldüğünüz taze çilekleri tartın üzerine yerleştirdikten sonra file Antep fıstığı serperek servis edin.
Püf Noktası
*Tercihinize göre çikolata sosu ve Antep fıstığını artırıp azaltabilirsiniz.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?