Tarif

Çilekli Tart Tarifi

Düşlediğiniz en tatlı tartlardan bir tanesi, mis kokusuyla aklınızı başınızdan alacak Çilekli Tart tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Çilekli Tart Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 137
  • Kaydet

Çilekli Tart Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
175 g un
110 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g bal
10 ml su
Üzeri için:
500 g Pınar Kremilla
Pınar
Pınar Çikolatalı Sos
Pınar
taze çilek
file Antep fıstığı

Çilekli Tart Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tart hamurunun tüm malzemesini stand mikserde karıştırın. Toparlanan hamuru elinizle düzeltip bir streç filme sarıp buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
  • Hamuru dolaptan çıkarıp bir oklava yardımıyla açın. Yağladığınız tart kalıbına serip kenarlarını alın.
  • Tart hamurunu bir çatal yardımı ile birkaç yerinden delin.
  • Hamuru tekrar dolaba koyup 30 dk. bekletin.
  • Dinlendirme işlemi bittikten sonra 180 derece fırında 30 dk. pişirip soğumaya alın.
  • Tart soğuduktan sonra içine Pınar Kremilla’yı yayın ve üzerine istediğiniz kadar çikolata sos dökün.
  • İkiye böldüğünüz taze çilekleri tartın üzerine yerleştirdikten sonra file Antep fıstığı serperek servis edin.

Çilekli Tart Tarifi Püf Noktası

*Tercihinize göre çikolata sosu ve Antep fıstığını artırıp azaltabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Elmalı Milföy Pay (Apple Pie) Tarifi
12B Görüntüleme
Ispanaklı Peynirli Mini Tart Tarifi
16B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Erikli Turta Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Sena Tuzen
· 06.08.2019

Efsane görünüyor, elinize sağlık

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Nilgün Civan
· 06.08.2019

Elinize sağlık ..Çilek yerine şeftali koyabilirmiz

Uzman Ömür Akkor bu yorumu beğendi
Kısık Ateş Akademi

Merhaba Nilgün, tabii ki koyabilirsin. İstediğin meyvelerle aynı tarifi uygulayabilirsin. Hoşça kal :)