- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Dana Şinitzel Tarifi
Tarif
Dana Şinitzel Tarifi
Dana şinitzel nasıl yapılır?
50 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 36B
- 118
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
220 g dana kontrfile
20 g un
1 adet yumurta
80 g panko ekmek kırıntısı
40 g Akdeniz yeşilliği
40 g taze baharatlı tereyağı
8 g tuz
5 g çekilmiş tane karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Dana kontrfile buzdolabı poşeti veya streç film içerisinde et döveceği yardımı ile inceltilir.
- 2Yumurta bir kap içerisine kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.
- 3Kontrfile, sırası ile önce un sonra çırpılmış yumurta en son olarak ekmek kırıntısına batırılarak kaplama işlemi yapılır.
- 4Derin ve kızgın yağda kızartılır.
- 5Kızarmış olan şinitzel, patates salatası ve yeşillik ile servis edilir.
- 6Taze baharatlı tereyağı için: oda sıcaklığında 150 g tereyağı, 2-3 dal ince kıyılmış taze kekik, maydanoz, taze biberiye, 1/4 limon ve portakal kabuğu rendesi karıştırılır. Streç filme sıkı olarak sarılıp dondurulur. Pişen şinitzelin üzerine donmuş tereyağından bir parça keserek servis edilir.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?