Tarif

Deniz Mahsullü Güveç Tarifi

Bol malzemeli ve enfes lezzete sahip deniz mahsullü güveç tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 18B
  • 32
  • Kaydet

Deniz Mahsullü Güveç Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
25 g Pınar Kaşar Peyniri
Pınar
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet ahtapot bacağı
3 adet kalamar
5 adet mantar
1 adet sivri biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet defne yaprağı
1 adet fesleğen yaprağı
tuz & karabiber

Deniz Mahsullü Güveç Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Bir tavaya tereyağını koyup kızdırın.
  • Ayıklanmış karides, ince doğranmış sivri biber, mantar, doğranmış domates ile ince kıyılmış sarımsağı ekleyip 1 dakika soteleyin.
  • Krema, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve suyu koyarak 2 dakika daha soteleyin.
  • Tavadaki malzemeyi ısıtılmış toprak kaba alın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  • Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırına verip üzerindeki kaşar peyniri eriyince bekletmeden servis edin.

Deniz Mahsullü Güveç Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Izgara Somon Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
36B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kağıtta Limonlu Balık Tarifi
21B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Ahtapot Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
10B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.