Kısık Ateş
Tarif

Domates Pilavı Tarifi

Pirinç pilavını her haliyle sevenlerdenseniz, buram buram yaz domatesi kokan bu tarifi sizler için paylaşıyorum. Domatesli pilav nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Domates Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 37B
  • 113
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g baldo pirinç
6 adet olgun domates
30 ml zeytinyağı
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 diş sarımsak
kaya tuzu
öğütülmüş karabiber
1 tutam toz şeker
300 ml tavuk suyu

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bir kaba alın, üzerine bir tutam tuz ve sıcak su ekleyerek en az 1 saat dinlendirin. Daha sonra iyice yıkayıp süzün.
  • Yıkanmış domatesleri ortadan ikiye kesin. Rendenin ince kısmıyla domatesleri rendeleyin.
  • Yanmaz-yapışmaz tabanlı geniş bir pilav tenceresinde zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. Doğranmış sarımsakları ekleyip hafif kavurun.
  • Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyip kısık ateşte kavurun.
  • Kavrulan domateslere pirinçleri ekleyin ve şeffaf bir görünüm alana kadar kavurma işlemini sürdürün.
  • Tuz, karabiber ve toz şekerle tatlandırın. Sıcak tavuk suyunu ekleyin ve tahta kaşıkla bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
  • Su kaynayıp pilav göz göz olunca kısık ateşe alın ve 10-15 dakika daha kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
  • Pilav piştikten sonra ocaktan alın, üzerine havlu kağıt kapatıp 10 dakika demlendirin.
  • Demini alan pilavı bir kez karıştırıp sıcak olarak servis edin.
  • Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz, dereotu, roka ve taze soğan serpebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tuz ve karabiber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Tavuk suyu yerine et suyu kullanabilirsiniz.
*Üzerine ince kıyılmış dilediğiniz yeşillikleri serpebilirsiniz. (maydanoz, dereotu, roka, taze soğan)
*Dilerseniz, servis tabağına aldığınız pilavın üzerine sarımsakla tatlandırılmış zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.8
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Enginarlı Pilav Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
Sade Yağlı Pirinç Pilavı Tarifi
38B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
33B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.