- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Domates Pilavı Tarifi
Tarif
Domates Pilavı Tarifi
Pirinç pilavını her haliyle sevenlerdenseniz, buram buram yaz domatesi kokan bu tarifi sizler için paylaşıyorum. Domatesli pilav nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 37B
- 113
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g baldo pirinç
6 adet olgun domates
30 ml zeytinyağı
2 diş sarımsak
kaya tuzu
öğütülmüş karabiber
1 tutam toz şeker
300 ml tavuk suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Pirinci bir kaba alın, üzerine bir tutam tuz ve sıcak su ekleyerek en az 1 saat dinlendirin. Daha sonra iyice yıkayıp süzün.
- 2Yıkanmış domatesleri ortadan ikiye kesin. Rendenin ince kısmıyla domatesleri rendeleyin.
- 3Yanmaz-yapışmaz tabanlı geniş bir pilav tenceresinde zeytinyağı ve tereyağını kızdırın. Doğranmış sarımsakları ekleyip hafif kavurun.
- 4Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyip kısık ateşte kavurun.
- 5Kavrulan domateslere pirinçleri ekleyin ve şeffaf bir görünüm alana kadar kavurma işlemini sürdürün.
- 6Tuz, karabiber ve toz şekerle tatlandırın. Sıcak tavuk suyunu ekleyin ve tahta kaşıkla bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
- 7Su kaynayıp pilav göz göz olunca kısık ateşe alın ve 10-15 dakika daha kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
- 8Pilav piştikten sonra ocaktan alın, üzerine havlu kağıt kapatıp 10 dakika demlendirin.
- 9Demini alan pilavı bir kez karıştırıp sıcak olarak servis edin.
- 10Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz, dereotu, roka ve taze soğan serpebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tuz ve karabiber oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Tavuk suyu yerine et suyu kullanabilirsiniz.
*Üzerine ince kıyılmış dilediğiniz yeşillikleri serpebilirsiniz. (maydanoz, dereotu, roka, taze soğan)
*Dilerseniz, servis tabağına aldığınız pilavın üzerine sarımsakla tatlandırılmış zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
4.8
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.