Tarif

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

Patlıcan sevenlerin yemeğe doyamayacağı bir pilav tarifi ile karşınızdayız. Hem çok pratik hem de ağzınıza layık patlıcanlı bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi
Paylaş
  • 40B
  • 108
  • Kaydet

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet iri patlıcan
30 g zeytinyağı
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
20 g domates salçası
10 g biber salçası
500 g pilavlık bulgur
1 l et suyu
tuz
karabiber

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanı alaca soyup küçük küpler halinde doğrayın. Kızgın yağda patlıcanları kızartın.
  • Patlıcanlar kızarınca bir kevgirle havlu kağıt üzerine aktarın ve yağının süzülmesini sağlayın.
  • Uzunlamasına dörde böldüğünüz kırmızı biberi doğrayın. Sarımsakları çok ince doğrayın.
  • Tereyağının yarısını zeytinyağıyla beraber tencereye alın. Piyazlık doğranan soğanı kısık ateşte saydamlaşana kadar kavurun.
  • Doğranmış kırmızı biberi ekleyip 2 dakika daha kavurun. Sarımsakları da ekleyip karıştırdıktan sonra salçaları ekleyin. 1 dakika kadar kısık ateşte kavurun.
  • Üzerine sıcak et suyu ve tuzunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan suya bulguru ilave edin ve güzelce karıştırın.
  • Ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekmeye başlayınca önceden kızarttığınız patlıcanları ilave edin. Hafifçe karıştırın. Bulgur tamamen suyunu çekemeye yakın ocağı kapatın.
  • Kalan tereyağını küçük bir tavada eritin. Köpük köpük olunca ocaktan alın ve pilavın üzerine önce karabiberi sonra da köpük köpük olan kızgın tereyağını gezdirin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp pilavı 10-15 dk. demlendirin. Daha sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Paella Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
163B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sade Pirinç Pilavı Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
67B Görüntüleme
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi
102B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.