- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Paella Tarifi
Tarif
Paella Tarifi
Deniz mahsulleriyle hazırlanan, İspanya’nın en meşhur yemeği Paella tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tava
Paylaş
- 152B
- 124
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
200 g jumbo karides
200 g iç midye
200 g temizlenmiş kalamar
3 adet bebek ahtapot bacağı
600 ml sebze stock suyu
30 ml zeytinyağı
150 g basmati pirinci
100 ml fermente beyaz üzüm sirkesi
1 tutam safran
tuz
öğütülmüş karabiber
50 g bezelye tanesi
1/4 demet maydanoz
3 adet lime veya limon dilimi
Nasıl Yapılır?
- 1Kuru soğanları küçük küpler halinde yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın. Kabuğu soyulmuş domatesleri küp doğrayın.
- 2Tüm deniz ürünlerini dikkatli bir şekilde ayıkladıktan sonra bol suda yıkayın, süzün ve kurutun.
- 3Sebze stock suyunu kısık ateşte ısıtmaya başlayın.
- 4Geniş tabanlı bir tavada zeytinyağını kızdırın. Doğranmış kuru soğan ve sarımsakları soteleyin.
- 5Pirinçleri bol suda yıkayıp suyunu süzdükten sonra tavaya ekleyin. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave edip pirinçlerle beraber kavurun.
- 6Ardından fermente üzüm sirkesi ve safranı ekleyip yüksek ateşte çektirin. Sıcak sebze suyunun yarısını ekleyip kısık ateşte, tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
- 7Ayrı bir tavada az miktarda zeytinyağını kızdırın, tüm deniz ürünlerini sırasıyla ekleyip kısa bir süre yüksek ateşte soteleyin.
- 8Sotelenen deniz ürünlerini pilav tenceresine alın, üzerine bezelye taneleri ve kalan sıcak sebze suyunu ekleyin. Tüm malzemeyi kısık ateşte suyunu çekene kadar bir arada pişirin.
- 9Suyunu çekip demini alan deniz mahsullü paellayı servis tabağına alın. Kıyılmış maydanoz yaprakları, lime veya limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.