- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Domates Soslu Piliç Tarifi
Tarif
Domates Soslu Piliç Tarifi
Şipşak hazırlayabileceğiniz domates soslu ızgara piliç tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Tava
Paylaş
- 22B
- 246
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25 ml zeytinyağı
2 adet piliç fileto
20 g domates salçası
2 diş sarımsak
10 adet çeri domates
2 dal taze fesleğen
tuz
karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Yanmaz yapışmaz bir tavada zeytinyağını ısıtın. Üzerine piliç filetoları ekleyin.
- 2Tuz ve karabiber ile lezzetlendirdikten sonra önlü arkalı nar gibi kızarana kadar pişirin.
- 3Ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ısıtın, üzerine domates salçası ve doğranmış sarımsakları ekleyip kavurun. Bu aşamada az miktarda su ekleyin.
- 4Ardından kremayı ilave edip karıştırarak kaynatın.
- 5Doğranmış çeri domates ve taze fesleğen yapraklarını sosa ekleyin. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirip ocaktan alın.
- 6Domates sosunun içine (fotoğraftaki gibi) pişen filetoları ekleyip sıcak olarak servis edin.
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
4.8
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?