Tarif

Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi

Sanatsal bir çalışma ve unutulmaz lezzetleri bir arada yakalayabilmek için mutlaka denemeniz gereken bir tarif! Püreli ızgara jumbo karides nasıl yapılır?
35 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 23B
  • 69
  • Kaydet

Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet jumbo karides
10 g kırmızı toz biber
45 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 diş sarımsak
50 ml su
3 ml trüf yağı
10 ml zeytinyağı
5 g tatlı pul biber
Püresi için:
1 adet avokado
1/2 adet yeşil elma
5 yaprak taze fesleğen
10 g tahin
2 diş sarımsak
Üzeri için:
200 g edamame püresi
1 adet bebek havuç
1 adet bebek kabak
30 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
mikro filiz

Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Jumbo karidesleri kabuklarıyla birlikte ızgarada pişirin. Pişirdiğiniz karideslerin kabuklarını ve kafasını ayırın ve kendisini temizleyin.
  • Karidesin kabuklarını kırmızı toz biber ile tereyağında kavurun.
  • Rendelenmiş sarımsak ilave edin ve üzerine su ilave edin. Yağı çıkana kadar çektirin. Süzdürün.
  • Trüf yağı, zeytinyağı ve tatlı pul biberi homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  • Püre malzemelerini blenderda çekip pürüzsüz püre haline getirin.
  • Püreyi tabağa alın ve paletle çekin. Elde ettiğiniz yağı tabağa ilave edin ve karidesi yerleştirin.
  • Edamame püresini noktalar halinde karidesin üzerine sıkın.
  • Baby kabak ve havuçları slice kesin ve blanch edin. Pınar Ekşi Krema’yı sıkma torbasına alın ve noktalar halinde tabağa yerleştirin.
  • Mikro filiz ve isteğe göre edamame ile tabağınızı renklendirip servis edin.

Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Somon Gravlax Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
23B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tuzlu Sardalya Tarifi
20 Dakika
4-6 Kişilik
32B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.