Kısık Ateş
Tarif

Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi

Mezgit balığının en farklı hali. Güveçte Parmesanlı Mezgit tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 16B
  • 181
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet Pınar Mezgit Fileto
Pınar
40 ml zeytinyağı
100 g Pınar Mayonez
Pınar
100 g toz parmesan peyniri
kuru kekik
5kurutulmuş ve öğütülmüş biberiye
tuz
öğütülmüş tane karabiber
1 adet limon

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırını 170°C'ye ayarlayın.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Mezgit filetoları 3-4 dk. arkalı önlü pişirin.
  • Pişen balıkları çatal yardımıyla küçük parçalara ayırın ve bir kaseye alın.
  • Üzerine mayonez, toz parmesan peyniri, kuru kekik, biberiye, tuz ve karabiber ilave edip güzelce karıştırın.
  • Karışımı bir güveç kabına yayın. Üzerini tekrar toz parmesan peyniri, kuru kekik ve biberiye ile kaplayın.
  • İnce dilimlenmiş limonu yerleştirip fırına koyun.
  • Önceden ısıtılmış fırında, 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Hamsi Kuşu Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
79B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Somon Bowl Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
19B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fish and Chips Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
54B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Ümit Özhan
· 21.09.2020

Bunu çok sevdim

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 21.09.2020

Teşekkürler, denemenizi öneriyorum. 🌟

Ümit Özhan
· 06.10.2020

Yineliyorum çok iyi

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Ümit Özhan
· 06.10.2020

Denedim çok beğendim👍

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 22.12.2020

Afiyet olsun! 🙏👏🌟