- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi
Tarif
Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi
Mezgit balığının en farklı hali. Güveçte Parmesanlı Mezgit tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 181
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
40 ml zeytinyağı
100 g toz parmesan peyniri
kuru kekik
5kurutulmuş ve öğütülmüş biberiye
tuz
öğütülmüş tane karabiber
1 adet limon
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle fırını 170°C'ye ayarlayın.
- 2Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Mezgit filetoları 3-4 dk. arkalı önlü pişirin.
- 3Pişen balıkları çatal yardımıyla küçük parçalara ayırın ve bir kaseye alın.
- 4Üzerine mayonez, toz parmesan peyniri, kuru kekik, biberiye, tuz ve karabiber ilave edip güzelce karıştırın.
- 5Karışımı bir güveç kabına yayın. Üzerini tekrar toz parmesan peyniri, kuru kekik ve biberiye ile kaplayın.
- 6İnce dilimlenmiş limonu yerleştirip fırına koyun.
- 7Önceden ısıtılmış fırında, 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
50 Dakika
2 Kişilik