- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Ekşi Kremalı Brownie Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Brownie Tarifi
Çikolatanın en keyifli halini bulacağınız ekşi kremalı brownie tarifi.
50 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 13B
- 34
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g bitter çikolata (%70 kakao)
3 adet yumurta
225 g toz şeker
95 g un
13 g kakao
2 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Ekşi krema ve çikolatayı benmari usulü eritin.
- 2Eriyen karışımı ara ara karıştırarak oda sıcaklığında soğutun.
- 3Mikserde yumurtaları ve toz şekeri orta devirde 10 dakika çırpın.
- 4Soğumuş olan çikolatayı içine ekleyin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar orta devirde karıştırmaya devam edin.
- 5Un, kakao ve tuzu eleyerek karışıma ekleyin düşük devirde topak kalmayıncaya kadar karıştırın.
- 620 cm genişliğinde ve en az 5 cm derinliğinde kare bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayın.
- 7Kek kalıbına etrafından taşacak şekilde yağlı kağıt serip üzerini tekrar yağlayın.
- 8Hazırlanan harcı kalıba döküp üstünü düzelttikten sonra önceden ısıtılmış 175°C fırında 35 dakika pişirin.
- 9Pişen keki dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.