Kısık Ateş
Tarif

Elbasan Tava Tarifi

Geleneksel bir Arnavut yemeği olan Elbasan Tava, en lezzetli şekilde nasıl pişirilir? Elbasan Tava yaparken nelere dikkat edilmelidir?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Fırın
Elbasan Tava Tarifi
Paylaş
  • 149B
  • 150
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g sıvı yağ
800 g kuzu kol
150 g arpacık soğan
2 diş sarımsak
8 g tuz
2 tutam kekik
2 tutam kuru reyhan
10 g toz kırmızı biber
Terbiyesi için:
300 g Pınar Yoğurt
Pınar
3 adet yumurta sarısı
50 g sıvı yağ
80 g un
100 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Terayağı ve sıvı yağını bir tencerede kızdırın, etleri tencereye alın ve yüksek ateşte arkalı önlü mühürleyin.
  • Etler mühürlendikten sonra arpacık soğan ve ezilmiş sarımsakları ekleyin.
  • 2-3 dakika sonra tuz, kekik, kuru reyhan ve kırmızı toz biber ile tatlandırın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Altını kısın, etleriniz iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Etler pişerken terbiyesini hazırlamaya başlayın. Yoğurt, 3 adet yumurta sarısı, sıvı yağ, un ve suyu bir kapta karıştırın.
  • Sürenin sonunda pişen etleri ve arpacık soğanları bir fırın kabına dizin.
  • Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
  • Terbiye karışımını, fırın kabının içerisindeki etlerin üzerine dökün.
  • Yemeği fırına verin ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Elbasan tavanız hazır, afiyet olsun!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.2
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Kuskuslu İnegöl Köfte Tarifi
14B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Filet Mignon (Fileminyon) Tarifi
7B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Domates Soslu Misket Köfte Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Erkan Babaoğlu
· 22.11.2020

Şefim elinize sağlık .Terbiye yaparken yumurtayı akı ile beraber kullanırsak bir sorun olur mu?Biz evde genelde öyle yapıyoruz

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 23.11.2020

Erkan selam, aslında sorun olmaz fakat görüntüsü için daha güzel oluyor diyebilirim. Tercihen senin yaptığın gibide yapılır.

AyşenurAslan
· 20.07.2022

Yoğurt ölçüsü ne kadar acaba

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 20.07.2022

Merhaba, malzemeler kısmında 'Terbiyesi için' başlığında malzemelerin gramajları yer alıyor. Terbiyesi için: 300 g yoğurt, 3 adet yumurta sarısı, 50 g sıvı yağ, 80 g un, 100 ml su kullanılıyor.

Mehmet Meriç
· 29.07.2024

Düdüklü kullanmamızı önerir misiniz, doğrusu ben aynı lezzeti alamayız diye düşünüyorum.

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 30.07.2024

Merhaba! Elbasan tava yapımında düdüklü tencere kullanmanızı önermiyorum. Düdüklü tencere, yemekleri hızlı pişirmek için pratik bir yöntem olabilir ancak Elbasan tavanın geleneksel lezzetini ve dokusunu yeterince elde edemeyebilirsin.