- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Erik Tavası Tarifi
Tarif
Erik Tavası Tarifi
Tam mevsiminde Erik Tavası tarifi, nasıl yapılır? Antep usulü Erik Tavası yapmanın püf noktaları nelerdir?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 64
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuşbaşı kuzu eti
500 g yeşil erik
1 baş taze sarımsak
4 adet arpacık soğan
2 adet yeşil (sivri) biber
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet domates
100 ml ayçiçek yağı
60 g domates ve biber salçası
kırmızı toz biber
kimyon
tuz
karabiber
200 g kuyruk yağı
Nasıl Yapılır?
- 1Yeşil ve kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip, eşit boylarda iri iri doğrayın.
- 2Taze sarımsakları kabuklarından ayırın. Domatesleri 4 eşit parçaya bölün. Arpacık soğanları soyup ikiye bölün.
- 3Bakır bir tepsiye kuşbaşı kuzu etlerini alın. Üzerine erikleri, sarımsakları, arpacık soğanları ve doğranmış tüm sebzeleri gelişigüzel ekleyin.
- 4Ayçiçek yağı, domates salçası ve biber salçasını bir kasede karıştırdıktan sonra tepsideki etlerin üzerine dökün. Kırmızı toz biber, kimyon, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- 5Küpler halinde doğranmış kuyruk yağlarını tepsideki ürünlerin üzerini kapatacak şekilde serpiştirin.
- 6Son olarak tereyağı parçaları yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200°C fırında 35 dakika kontrollü pişirin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Üzerinin çok kızarmasını istemezseniz eğer tepsiyi yağlı kağıtla kapatın. 20 dk. kapalı olarak, 15 dk. da açık olarak pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.