- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Et Sote Tarifi
Tarif
Et Sote Tarifi
Kurban bayramına özel et sote tarifi nasıl yapılır, tam kıvamında et sote yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
- 583B
- 123
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 ml zeytinyağı
300 g kuşbaşı kuzu veya dana antrikot
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet büyük domates
5 g kekik
5 g pul biber
5 g kimyon
tuz, karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak sote yapacağınız sacı ısıtın, tereyağı ve sıvı yağı ekleyerek yağı kızdırın. Kuşbaşı doğranmış etleri sacın içerisine alıp kavurmaya başlayın.
- 2Etler suyunu çekip kızarmaya başladığında küp doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşamaya başladığında doğranmış biberleri ilave edip pişirme işlemine devam edin.
- 3Biberler de yumuşamaya başladığında yemeklik doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
- 4Son olarak baharatlarla lezzetlendirip harmanlayın ve sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Daha sulu bir et sote yemeği için su miktarını artırabilirsiniz.
*Dana eti yerine kuzu eti tercih edebilirsiniz.
*Sacınız yoksa, ince tabanlı bir tava da kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Patates, havuç, patlıcan, kırmızı biber, maydanoz, sarımsak ve salça kullanarak sebzeli bir et sote yemeği hazırlayabilirsiniz.
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.9
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.