- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Etli Kuru Fasulye Tarifi
Tarif
Etli Kuru Fasulye Tarifi
Etli kuru fasulye nasıl yapılır? Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan etli kuru fasulye, yumuşacık fasulyelerin kuşbaşı etle buluştuğu enfes bir tariftir. Bu klasik yemek, özellikle pilav ve turşu eşliğinde vazgeçilmez bir lezzet sunar. Etli kuru fasulye hangi etle yapılır? İşte detaylar.
50 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere

Paylaş
- 470B
- 172
- Kaydet
Etli Kuru Fasulye Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g dana kuşbaşı et
400 g kuru fasulye
1 adet kuru soğan
20 g domates salçası
5 g biber salçası
90 g zeytinyağı
700 ml kaynar su
tuz
karabiber
Etli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Fasulyeler 1 gece önceden yıkanır, bir tencere içerisinde üzerini 4-5 parmak geçecek kadar suyla ıslatılır.
- 2Bir sonraki gün ıslatılmış fasulyeler aynı su içerisinde 20 dk kadar haşlanır.
- 3Ayrı bir tencerede, kuşbaşı etler zeytinyağında etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur.
- 4İnce doğranmış soğan kavrulmuş ete ilave edilir, soğanlar yumuşayana kadar et ile kavrulur.
- 5İki çeşit salçayı ilave ettikten sonra karıştırılır ve suyu süzülen haşlanmış fasulyeler eklenir.
- 6Üzerine 700 ml kaynar su ilave edilir, fasulye ve etler yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.
- 7Son olarak baharatlar ilave edilir ve sıcak olarak servis edilir.

Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?