Tarif

Ev Yapımı Taze Erişte Tarifi

Ev yapımı erişte (kesme makarna) tarifi nasıl yapılır? Doğal ev yapımı kesme erişte yapmanın püf noktaları nelerdir? Peki, erişte nasıl kurutulur?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna Tarifleri
Kurutma
Ev Yapımı Taze Erişte Tarifi
Paylaş
  • 76B
  • 54
  • Kaydet

Ev Yapımı Taze Erişte Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g un
2 adet yumurta
2 tutam tuz
50 ml su

Ev Yapımı Taze Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Unu tezgahın üzerine eleyin. Ortasına bir çukur açın ve içine yumurtaları kırın, tuzu ekleyin.
  • Bir çatal yardımıyla unu yumurtalara yavaş yavaş yedirerek karıştırın. Biraz toparladıktan sonra azar azar suyu ilave edin ve elinizle yoğurmaya devam edin.
  • İyice yoğurduğunuz hamuru 4 eşit bezeye bölün ve nemli bir bezin altında yarım saat dinlendirin.
  • Dinlenen bezelerin her birini ara ara unlayarak bir oklava yardımıyla veya makarna makineniz varsa onunla ince bir şekilde açın.
  • Açtığınız hamurları bir bıçak yardımıyla eşit ve ince şeritler halinde uzunlamasına kesin ve 3-4 adedini üst üste koyarak ince ince doğrayın.
  • Bu aşamadan sonra taze erişteniz hazır demektir. Dilerseniz taze olarak hemen pişirebilir, dilerseniz de kurutarak kullanabilirsiniz.

Ev Yapımı Taze Erişte Tarifi Püf Noktası

Erişte Nasıl Kurutulur?

  • Erişteleri çok kalın doğrarsanız pişmesi zor olacaktır ve olabildiğince eşit şekilde kesmeye özen gösterin. Kurutmak için düzgün bir şekilde bir fırın tepsisine dizip fırında 70 ile 80 derecede 40-60 dakika arası kurutup mutfağınızda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
  • Erişteyi iyice kuruduktan sonra bez torbalara veya cam kavanozlara koyarak güneş görmeyen nemsiz bir ortamda saklayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.8
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri

Lazanya Milano Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Taze Otlu Spagetti Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.