- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Fincanda Sufle Tarifi
Tarif
Fincanda Sufle Tarifi
Fincanda Sufle, klasik suflenin modern bir yorumu olup, her lokmada yoğun çikolata lezzeti sunar. Küçük porsiyonlarda hazırlanan bu sufle, çikolatanın eriyip akmasıyla tatlı severlere unutulmaz bir deneyim yaşatır. "Fincanda sufle nasıl yapılır?" sorusunun cevabını arıyorsanız, bu tarif, pratik ve lezzetli bir tatlı seçeneği sunuyor. İşte detaylar...
35 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 32B
- 260
- Kaydet
Fincanda Sufle Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
560 g bitter çikolata, erimiş
10 adet yumurta sarısı
260 g toz şeker
350 g un, elenmiş
Fincanda Sufle Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını benmari usulü yumuşatıp, erimiş bitter çikolata ile karıştırarak özleştirin.
- 2Ayrı bir yerde yumurta sarısı ve toz şekeri, şeker eriyene kadar çırpın.
- 3Tereyağlı karışıma ekleyip iki karışımı birbirine yedirin. (fold tekniği) En son elenmiş unu ilave edip karıştırın.
- 4Servis edeceğiniz ağzı geniş fincanları hafif unlayıp içerisine sufle harcını pay edin.
- 5Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 5 dk. pişirin.
- 6Sıcak olarak servis edin.

Elif Çıtak
Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?