- Tarifler
- Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
- Fırında Hindi Dolması Tarifi
Tarif
Fırında Hindi Dolması Tarifi
Tüm yıl konuşulacak enfes bir tarif... Fırında Hindi Dolması tarifi nasıl yapılır?
100 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 39B
- 56
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 ml zeytinyağı
10 g biber salçası
3 diş sarımsak
tuz&karabiber
1/2 adet limon
250 g baldo pirinç
10 ml ayçiçek yağı
2 adet kuru soğan
300 g hindi veya tavuk ciğeri
25 g dolmalık fıstık
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
2 adet elma
3 adet armut
10 adet kuru incir
Nasıl Yapılır?
- 1Derin bir kapta; süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın. Hindiyi limon ile iyice ovun. Ardından hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürüp üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında 3-4 saat marine edin.
- 2Baldo pirinci güzelce yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin.
- 3Bir tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun. Ardından tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız ciğerleri ve dolmalık fıstıkları ilave edin.
- 4Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun. Üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve yenibaharla lezzetlendirin. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Burada pilavın az pişmesi önemli.
- 5Pilavı ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin.
- 6Marine olan hindinin içine pilavı dikkatlice doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin. Etrafına kabuğu soyulmuş elma ve armut dilimlerini ve kuru incirleri yerleştirin.
- 7Hindinin ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın. Pişerken iyice kızarması için üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı sürün.
- 8Tepsinin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Üzerini önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile kapatın.
- 9Önceden ısıtılmış 200°C fırında en az 3 saat pişirin. Pişerken ara ara kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin.
- 10Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin.
- 11Servise hazır! Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Pilav, hindinin içinde de pişmeye devam edeceği için önceden az pişmiş olması önemlidir.
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
4.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.