Kısık Ateş
Tarif

Fırında Hindi Dolması Tarifi

Tüm yıl konuşulacak enfes bir tarif... Fırında Hindi Dolması tarifi nasıl yapılır?
100 Dakika
4-6 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 39B
  • 56
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet Pınar Hindi, büyük boy
Pınar
100 ml Pınar Süt
Pınar
10 ml zeytinyağı
10 g biber salçası
3 diş sarımsak
tuz&karabiber
1/2 adet limon
250 g baldo pirinç
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml ayçiçek yağı
2 adet kuru soğan
300 g hindi veya tavuk ciğeri
25 g dolmalık fıstık
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
2 adet elma
3 adet armut
10 adet kuru incir

Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kapta; süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi güzelce karıştırın. Hindiyi limon ile iyice ovun. Ardından hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürüp üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında 3-4 saat marine edin.
  • Baldo pirinci güzelce yıkadıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin.
  • Bir tencerede tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip kavurun. Ardından tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız ciğerleri ve dolmalık fıstıkları ilave edin.
  • Suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun. Üzerine 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırın. Tuz, karabiber ve yenibaharla lezzetlendirin. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Burada pilavın az pişmesi önemli.
  • Pilavı ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin.
  • Marine olan hindinin içine pilavı dikkatlice doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin. Etrafına kabuğu soyulmuş elma ve armut dilimlerini ve kuru incirleri yerleştirin.
  • Hindinin ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın. Pişerken iyice kızarması için üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı sürün.
  • Tepsinin yarısına gelecek kadar su ekleyin. Üzerini önce yağlı kağıt, sonra alüminyum folyo ile kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 200°C fırında en az 3 saat pişirin. Pişerken ara ara kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin.
  • Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin.
  • Servise hazır! Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Pilav, hindinin içinde de pişmeye devam edeceği için önceden az pişmiş olması önemlidir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
4.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Fırında Tavuk Kanat Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
135B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Baharatlı Tavuk Budu Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Siyez Keşkekli Hindi But Rulosu Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.