Kısık Ateş
Tarif

Fırında Levrek Tarifi

Denizden gelen lezzet, fırında levrek tarifi...
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Fırında Levrek Tarifi
Paylaş
  • 33B
  • 42
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet levrek
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
2 adet patates
1'er adet kırmızı ve sarı biber
4 adet limon dilimleri
1 adet soğan
4 diş sarımsak
20 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve biberleri jülyen olarak doğrayın.
  • Tereyağında bütün sarımsakları da ilave ederek soteleyin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sote olarak hazırladığınız harcı yayın, üzerine temizlenmiş ve arasına limon dilimleri yerleştirilmiş levrekleri yerleştirin.
  • Patatesleri 4'e bölün, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Levreklerin yanına yerleştirin. Üzerini fırın kağıdı ile kapatıp kenarlarını sıkıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecede 25 dakika pişirin. Ardından yağlı kağıdı açarak ekşi kremayı üzerine ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.
  • İsteğe göre balıkları fırından çıkartmadan 1-2 dakika önce, rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayın ve erimesi için fırında tutun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi
19B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Somon Bowl Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
19B Görüntüleme
Izgara Somon Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
32B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Merve Gül Durgun
· 06.04.2020

Kaç derece de pişeceği hakkında hiçbir şey göremedim

Kısık Ateş
· 07.04.2020

Merhaba Merve, 160 derece fırında 25 dakika pişirmek yeterli olacaktır. Eline sağlık.