- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Fırında Levrek Tarifi
Tarif
Fırında Levrek Tarifi
Denizden gelen lezzet, fırında levrek tarifi...
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 33B
- 42
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet levrek
2 adet patates
1'er adet kırmızı ve sarı biber
4 adet limon dilimleri
1 adet soğan
4 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan ve biberleri jülyen olarak doğrayın.
- 2Tereyağında bütün sarımsakları da ilave ederek soteleyin.
- 3Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sote olarak hazırladığınız harcı yayın, üzerine temizlenmiş ve arasına limon dilimleri yerleştirilmiş levrekleri yerleştirin.
- 4Patatesleri 4'e bölün, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Levreklerin yanına yerleştirin. Üzerini fırın kağıdı ile kapatıp kenarlarını sıkıştırın.
- 5Önceden ısıtılmış 160 derecede 25 dakika pişirin. Ardından yağlı kağıdı açarak ekşi kremayı üzerine ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.
- 6İsteğe göre balıkları fırından çıkartmadan 1-2 dakika önce, rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayın ve erimesi için fırında tutun.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
50 Dakika
2 Kişilik