- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Acılı Karides Tempura Tarifi
Tarif
Acılı Karides Tempura Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet! Acı soslu karides tempura tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 119B
- 192
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g orta boy karides
200 g un
50 g mısır nişastası
3 g tuz
3 g karabiber
5 g kabartma tozu
Sosu için:
60 g sriracha sos
5 g susam
Kızartmak için:
sıvı yağ
Üzeri için:
frenk soğan ve taze soğan
Nasıl Yapılır?
- 1Karidesleri güzelce kabuklarından ayırın ve sırt bölgesindeki bağırsakları temizleyin.
- 2Mikroplardan arındırmak için 10-15 dakika bol tuzlu suda beklettikten sonra suyun altında durulayın.
- 3Orta boy bir mayonez tenceresine elekten geçirilmiş un, nişasta, tuz, karabiber, kabartma tozu ve soğuk şişe sodayı ekleyin, karıştırarak bulamaç haline getirin. Gerekirse bir miktar daha soğuk soda ekleyebilirsiniz.
- 4Bu sırada kızartmak için derin bir tencerede yağınızı ısıtmaya başlayın.
- 5Hazırladığınız karidesleri bulamaç yaptığınız karışıma koyun ve çatal yardımı ile harcın fazlasını süzdürüp direk kızmış yağa atın ve bu işlemi ne kadar hızlı yaparsanız o kadar iyi sonuç alırsınız.
- 6Karideslerin birbirine yapışmaması için tek seferde en fazla 3’er 4’er adet atmanızı öneririm.
- 7Sosu için orta boy karıştırma kabında mayonez, sriracha sos ve susamı çırpma teli ile çırpın.
- 8Kızarmış karidesleri havlu kağıt üzerine alın. Yağı süzülen karidesleri hazırladığınız sosun içine atıp güzelce karıştırın.
- 9Daha sonra servis tabağına alıp üzerini ince doğranmış frenk soğan veya taze soğan ile süsleyerek servis edin.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
50 Dakika
2 Kişilik