- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Levrek Marin Tarifi
Tarif
Levrek Marin Tarifi
Lokum kıvamında olan bu enfes levrek tarifine bayılacaksınız. Levrek marin nasıl yapılır?
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Pişirilmez
Paylaş
- 29B
- 83
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g deniz levreği
1 kg lime suyu
50 g zencefil
2 diş sarımsak
50 g kişniş tohumu
400 ml Hindistan cevizi sütü
1 kg greyfurt suyu
1-2 tutam tuz
1 demet taze kişniş
2 adet kereviz sapı
2 adet chili biber
20 g jülyen kırmızı soğan
Nasıl Yapılır?
- 1Levreği derisinden ayırın ve dice şeklinde doğrayın. (küp küp)
- 2Lime suyunu sıkın. Zencefil, sarımsak ve kişniş tohumu ile birlikte karıştırarak 1 gün dolapta bekletin.
- 3Hindistancevizi sütü ve greyfurt suyunu karıştırarak tuz ekleyin.
- 4Taze kişnişleri ayıklayın. Kereviz saplarını ve chili biberleri küçük küp şeklinde doğrayın.
- 5Dolapta beklettiğiniz lime suyunu süzün. Levrekleri içine atın ve 5 dakika marine edin. (Levrekler beyaz hale gelecektir)
- 6Greyfurt suyuyla karıştırdığımız hindistancevizi sütünü kullanacağınız tabağın en altına dökün.
- 7Levrekleri kurulayın ve bir tutam tuz ekleyin.
- 8Sütün üzerine levrekleri koyun.
- 9Küp küp doğradığınız sebzeleri ve jülyen doğranmış kırmızı soğanları ekleyin. Son olarak üzerine taze kişnişleri serperek servis edin.
Kısık Ateş
Moderatör
4.8
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.