Tarif

Levrek Marin Tarifi

Lokum kıvamında olan bu enfes levrek tarifine bayılacaksınız. Levrek marin tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Pişirilmez
Paylaş
  • 30B
  • 83
  • Kaydet

Levrek Marin Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g deniz levreği
1 kg lime suyu
50 g zencefil
2 diş sarımsak
50 g kişniş tohumu
400 ml Hindistan cevizi sütü
1 kg greyfurt suyu
1-2 tutam tuz
1 demet taze kişniş
2 adet kereviz sapı
2 adet chili biber
20 g jülyen kırmızı soğan

Levrek Marin Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Levreği derisinden ayırın ve dice şeklinde doğrayın. (küp küp)
  • Lime suyunu sıkın. Zencefil, sarımsak ve kişniş tohumu ile birlikte karıştırarak 1 gün dolapta bekletin.
  • Hindistancevizi sütü ve greyfurt suyunu karıştırarak tuz ekleyin.
  • Taze kişnişleri ayıklayın. Kereviz saplarını ve chili biberleri küçük küp şeklinde doğrayın.
  • Dolapta beklettiğiniz lime suyunu süzün. Levrekleri içine atın ve 5 dakika marine edin. (Levrekler beyaz hale gelecektir)
  • Greyfurt suyuyla karıştırdığımız hindistancevizi sütünü kullanacağınız tabağın en altına dökün.
  • Levrekleri kurulayın ve bir tutam tuz ekleyin.
  • Sütün üzerine levrekleri koyun.
  • Küp küp doğradığınız sebzeleri ve jülyen doğranmış kırmızı soğanları ekleyin. Son olarak üzerine taze kişnişleri serperek servis edin.

Levrek Marin Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş Akademi
4.8
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Bebek Ahtapot Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
34B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Levrek Külbastı Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
50B Görüntüleme
Karides Güveç Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
36B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.