- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Levrek Külbastı Tarifi
Tarif
Levrek Külbastı Tarifi
İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Levrek Külbastı tarifi, nasıl yapılır? Külbastı yapmanın püf noktalarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 43B
- 90
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet domates
3 adet yeşil biber
5-6 adet bebek patates
4 adet levrek fileto
1/4 demet maydanoz
30 g kapari
1 adet limon
Sosu için:
100 g arpacık soğan
3 diş sarımsak
40 g biber salçası
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Kabuğu soyulmuş domates, biber ve patatesleri iri iri doğrayın. Ardından bir fırın kabına alıp tepsinin tam ortasına levrek filetoları yerleştirin.
- 2Üzerini maydanoz yapraklarıyla kaplayın. Gelişi güzel kapari serpin.
- 3Sosu için: arpacık soğan ve sarımsakları tereyağında soteleyin, biber salçasını ekleyip kavurun. Üzerine kremayı ilave edip, tuz ve karabiberle tatlandırın. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
- 4Hazır olan kremalı sosu balıkların üzerine dökün. 4’e bölünmüş limon dilimlerini aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Son olarak tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 5Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile sıkıca sardıktan sonra önceden ısıtılmış 190°C fırında 25 dakika pişirin.
- 6Levrek külbastınız hazır, afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.8
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?