- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Levrek Külbastı Tarifi
Tarif
Levrek Külbastı Tarifi
Lezzetli ve pratik bir deniz ürünleri tarifi arıyorsanız, İnoksan İnosmart Fırın Ailesi’nin katkılarıyla hazırlanan Levrek Külbastı, tam aradığınız tarif! Bu nefis yemek, özellikle fırında mükemmel bir şekilde pişen levrek ile sofranızı taçlandıracak. Tarife ve külbastı yapmanın püf noktalarına videomuzdan ulaşabilirsiniz!
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 51B
- 94
- Kaydet
Levrek Külbastı Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet domates
3 adet yeşil biber
5-6 adet bebek patates
4 adet levrek fileto
1/4 demet maydanoz
30 g kapari
1 adet limon
Sosu için:
100 g arpacık soğan
3 diş sarımsak
40 g biber salçası
tuz&karabiber
Levrek Külbastı Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Kabuğu soyulmuş domates, biber ve patatesleri iri iri doğrayın. Ardından bir fırın kabına alıp tepsinin tam ortasına levrek filetoları yerleştirin.
- 2Üzerini maydanoz yapraklarıyla kaplayın. Gelişi güzel kapari serpin.
- 3Sosu için: arpacık soğan ve sarımsakları tereyağında soteleyin, biber salçasını ekleyip kavurun. Üzerine kremayı ilave edip, tuz ve karabiberle tatlandırın. 1-2 dakika kaynatıp ocaktan alın.
- 4Hazır olan kremalı sosu balıkların üzerine dökün. 4’e bölünmüş limon dilimlerini aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Son olarak tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 5Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile sıkıca sardıktan sonra önceden ısıtılmış 190°C fırında 25 dakika pişirin.
- 6Levrek külbastınız hazır, afiyet olsun.
Levrek Külbastı Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*İnoksan İnosmart Fırın Ailesi: https://www.inoksan.com/urun/10186/fbe-10t-dokunmatik-kombi-firin-elektrikli

Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.8
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?