- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Tavada İstavrit Tarifi
Tarif
Tavada İstavrit Tarifi
Çıtır çıtır istavrit tava nasıl yapılır? Tavada istavrit yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Paylaş
- 50B
- 69
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g istavrit
50 g mısır unu
50 g un
tuz&karabiber
2 adet limon dilimi
4-5 dal taze soğan
Kızarmak için:
zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Balıkların içi temizlenir ve bol su ile yıkanır. Derin bir kap içerisinde, buz ve su karışımına tuz eklenir.
- 2Balıklar 10-15 dk içinde bekletilir. Buzlu sudan alınan balıklar iyice kurulanır.
- 3Ayrı bir kap içerisinde mısır unu, un, tuz ve karabiber iyice karıştırılır.
- 4Balıklar un karışımına batırılır fazla kalan un silkelenir. Ardından kızgın tavada zeytinyağı ile arkalı önlü kızartılır.
- 5Kızartılan balıklar sıcak olarak servis tabağına alınır, ızgara edilmiş limon ve taze soğan ile servis edilir.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.