Kısık Ateş
Tarif

Tavada İstavrit Tarifi

Çıtır çıtır istavrit tava nasıl yapılır? Tavada istavrit yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Tavada İstavrit Tarifi
Paylaş
  • 50B
  • 69
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g istavrit
50 g mısır unu
50 g un
tuz&karabiber
2 adet limon dilimi
4-5 dal taze soğan
Kızarmak için:
zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Balıkların içi temizlenir ve bol su ile yıkanır. Derin bir kap içerisinde, buz ve su karışımına tuz eklenir.
  • Balıklar 10-15 dk içinde bekletilir. Buzlu sudan alınan balıklar iyice kurulanır.
  • Ayrı bir kap içerisinde mısır unu, un, tuz ve karabiber iyice karıştırılır.
  • Balıklar un karışımına batırılır fazla kalan un silkelenir. Ardından kızgın tavada zeytinyağı ile arkalı önlü kızartılır.
  • Kızartılan balıklar sıcak olarak servis tabağına alınır, ızgara edilmiş limon ve taze soğan ile servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Levrek Sırdağ Tarifi
30 Dakika
1 Kişilik
23B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Levrek Külbastı Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
43B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Chia Tohumlu Buharda Somon Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.