Kısık Ateş
Tarif

Lakerda Tarifi

Balık sofralarının vazgeçilmez mezesi Lakerda nasıl yapılır?
150 Dakika
6-8 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Pişirilmez
Lakerda Tarifi
Paylaş
  • 47B
  • 43
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 g kaya tuzu
4-5 adet defne yaprağı
10 g tane karabiber
2 kg torik

Nasıl Yapılır?

  • Balığın kafası, yanlardaki ve sırtındaki yüzgeçleri ve yumurtladığı kısmı kestikten sonra kuyruğun başlangıcından 3-4 santim içeriden girerek kesin. Böylece balığın sadece gövdesi kalacaktır.
  • Kalan gövde kısmı 6-7 santimlik dilimler halinde doğrayın ve iç organları alın. İlk işlemi gören balıkları soğuk suda kandan arındırmak için 4-5 dakika kadar dinlendirin.
  • Bir fırça ile içlerini fırçalayın ve kalabilecek iç parçaları temizleyin.
  • İnce ve uzun bir süpürge çöpüyle ilikleri çıkarın ve balıkları ikinci suyuna alarak kanı çıkması için dinlenmeye bırakın.
  • 2-3 saat arayla neredeyse tamamen temizlenene ve kan çıkmayıncaya kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Bir tepsiye tuzuyayın, parçaları bu tuza iyice bulayın ve kapaklı bir kap içine parçaları, defne yapraklarını ve tane karabiberleri alarak kapağını kapatın.
  • Buzdolabında 20-25 gün kadar bekletin.
  • Derisini ve kılçığını aldığınız lakerdaları dilimlenmiş kırmızı soğan ile servis yapın.

Püf Noktası

*Lakerda Torik balığından yapılmaktadır.
*Palamut balığından da yapılabilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kuru İncirli Levrek Fileto Tarifi
15B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Toprak Güveçte Çipura Tarifi
19B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Tereyağlı Güveç Karides Tarifi
343B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.