- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi
Tarif
Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi
Balık sevenlerin hoşuna gidecek bir tarif. Fırında kaya levreği tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın

Paylaş
- 79B
- 72
- Kaydet
Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1-1,5 kg kaya levreği
3 adet domates
2 adet kuru soğan
3 adet defne yaprağı
8-10 adet tane karabiber
4 diş sarımsak
1 adet limon suyu
200 ml zeytinyağı
yeteri kadar tuz
Sarımsaklı Kaya Levreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Fırın tepsisinin tabanına, kabuklarını soyduğunuz ve yuvarlak halkalar şeklinde doğradığınız domates ve soğanları yerleştirin.
- 2Temizlediğiniz balığın içine defne yapraklarını ve tane karabiberleri koyun.
- 3Balık suyunu tepsinin içine bırakacağı için her iki tarafına derin çizikler atın.
- 4Çizik attığınız oluklara sarımsakları yerleştirin.
- 5Limon suyunu ve zeytinyağını balıkların üzerine gezdirerek dökün.
- 6Yeterince tuz ilavesi yaptıktan sonra tepsinin üzerini yağlı kağıtla kapatın.
- 7Önceden 200°C'ye ayarlanmış fırında 35 dakika pişirin.
- 8İnce kıyılmış maydanozları balığın üzerine serpiştirerek sıcak servis yapın.

Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.