- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Fıstıklı Katmer Tarifi
Tarif
Fıstıklı Katmer Tarifi
Antep fıstıklı ve ekşi kremalı katmer tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tava
Paylaş
- 16B
- 12
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet baklavalık yufka
50 g çekilmiş Antep fıstığı
20 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Yufkayı alın, tam ortasına 25*25 cm'lik alanı kaplayacak şekilde tereyağı sürüp üzerine Antep fıstığı serpin.
- 2Şekeri eşit miktarda serpiştirip üzerine parça parça ekşi krema koyun. Önce dikdörtgen en son kare olacak biçimde katlayın.
- 3Tereyağı sürdüğünüz geniş bir teflon tavada kısık ateşte sürekli kontrol ederek nar gibi kızartın.
- 4Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi dilimleyerek üzerine fıstık ve ekşi krema koyarak sıcak olarak servis yapın.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.