Tarif

Süzme Saray Aşuresi Tarifi

Osmanlı Mutfağından esintiler taşıyan hem görsel hem lezzet şöleni yaşatan bir tatlı tarifi olan Süzme Saray Aşuresi tarifidir. Saray aşuresi nasıl yapılır?
90 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Süzme Saray Aşuresi Tarifi
Paylaş
  • 44B
  • 49
  • Kaydet

Süzme Saray Aşuresi Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g aşurelik buğday
110 g haşlanmış nohut
110 g haşlanmış fasulye
100 g haşlanmış bakla
50 g kuru kayısı
50 g kuru üzüm
50 g kuru incir
100 g çam fıstığı
100 g ceviz içi
100 g fıstık içi
100 g fındık içi
1 kg toz şeker
65 ml gül suyu
1 adet misk
200 ml Pınar Süt
Pınar
2 litre su

Süzme Saray Aşuresi Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Buğdayı bir gece önce ıslatın.
  • Ertesi gün bir tencerede üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.
  • Yaklaşık 1 saat buğdayın iyice açılıp pişmesini bekleyin.
  • Daha sonra geniş ve büyük bir tencereye bir süzgeçle haşladığınız buğdayı alın.
  • Buğdayın posasını iyice ezip bir kenara alın.
  • Kuru kayısı ve incirleri ince ince kıyın.
  • Doğranmış kayısı, incir ve kuru üzümleri ayrı ayrı 5 dakika haşlayıp süzün.
  • Süzdüğünüz buğday peltesine kuru yemişler ve nar hariç tüm malzemeyi ekleyip ocağa tekrar koyun ve 20 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin.
  • Kıvamı için su az gelirse su ilave edin.
  • Aşure hazır olmaya yakın kuru yemişlerin yarısını içine ekleyip altını kapatın.
  • Miski gül suyu ile karıştırıp içine ilave edin.
  • Aşureyi kaselere pay edip, üzerlerini kalan kuru yemiş, nar ve dilediğiniz malzemelerle süsleyin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Süzme Saray Aşuresi Tarifi Püf Noktası

*Ayıklanmış nar, file badem ve file Antep fıstığı ile üzerini süsleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Çilekli Kup Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Helvai Hakani Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
112B Görüntüleme
Elmalı Strudel Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
37B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.