Tarif

Fondue Tarifi

Peynir Fondü, İsviçre mutfağının dünya çapında tanınan klasiklerinden biridir. Orijinal olarak soğuk kış aylarında, bir araya gelen ailelerin ekmek ve peynirle doyurucu bir yemek paylaşmasıyla ortaya çıkmıştır. Zengin aroması ve eğlenceli sunum şekliyle fondue, bugün hem özel davetlerin hem de samimi sofraların favorisi haline gelmiştir. Bu tarifte, geleneksel İsviçre peynirleri ve fermente üzüm suyunun mükemmel uyumuyla hazırlanan fondue, evde kolayca yapabileceğiniz şekilde anlatılıyor. Fondue nasıl yapılır ve servisi nasıl olmalıdır? Peynir fondü yapmanın tüm püf noktaları için tarifimize göz atmayı unutmayın! 🧀✨
30 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 1B
  • 11
  • Kaydet

Fondue Tarifi Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 diş sarımsak
50 g gruyere peyniri
50 g appenzeller peyniri
50 g friburger peyniri
1 tutam muskat cevizi rendesi
1 tutam tuz
1 tutam beyaz biber
50-70 ml tavuk suyu
2-3 damla fermente üzüm suyu
10 g mısır nişastası
Servis için:
ekşi mayalı ekmek
Alman salatalık turşusu
haşlanmış patates
karışık turşu
gümüş soğan turşusu

Fondue Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Orta ateşte bir tavayı ısıtın. Sarımsağı ortadan ikiye kesin ve tavaya sürerek aromalandırın.
  • Gruyere, appenzeller ve friburger peynirlerini rendeleyin. Rendelenen peynirlerin üzerine muskat cevizi rendesi, tuz ve beyaz biber ekleyerek tatlandırın.
  • Tavaya tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya başlamadan önce peynirleri ilave edin. Düşük ateşte karıştırarak peynirleri tamamen eritin.
  • Fermente üzüm suyunu karışıma ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından, sulandırılmış mısır nişastasını yavaşça ekleyerek sosun kıvamını pürüzsüz hale getirin. Karışım tamamen homojen olduğunda ocaktan alın.
  • Fondüyü servis ederken bir fondü seti kullanarak altında bir mum veya ocak yardımıyla karışımı sıcak tutabilirsiniz. Bu sayede peynir sosu akışkanlığını kaybetmez ve uzun süre servis için ideal sıcaklıkta kalır. Fondü setiniz yoksa, peynir sosunu sık sık karıştırarak düşük ısıda bir ocakta sıcak tutabilirsiniz.
  • Ekşi mayalı ekmeği küp küp doğrayın. Fondüyü sıcak olarak ekmek, turşular ve haşlanmış patatesle birlikte servis edin.

Fondue Tarifi Püf Noktası

*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Eğer İsviçre peynirlerine ulaşamazsanız, eski kaşar veya tam yağlı kaşar peyniri kullanarak da lezzetli bir fondü hazırlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Haşlama İçli Köfte Tarifi
120 Dakika
6-8 Kişilik
173B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pesto Soslu Melanzane Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Pastırmalı Patates Şiş Tarifi
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.