- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Karnabahar Kızartması Tarifi
Tarif
Karnabahar Kızartması Tarifi
Karnabaharın kızartma hali bambaşka bir lezzettir. Lezzetli karnabahar kızartması nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 42B
- 172
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy karnabahar
30 g un
250 ml su
1 adet yumurta
tuz
karabiber
Üzeri için:
2 diş sarımsak
15 ml zeytinyağı
10 g pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Sert yapıda olan kök kısmını kestiğiniz ve yeşil yapraklarını temizlediğiniz orta boy karnabaharı, çiçeklerine ayırın.
- 2Karnabaharları süt ile haşlayıp süzün ardından soğumaya bırakın.
- 3Un, su, yumurta, tuz ve karabiberi çırparak boza kıvamında kaplama harcı hazırlayın.
- 4Haşlanan karnabaharları önce harca batırın daha sonra derin yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
- 5Üzeri için yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı çırpın.
- 6Kızarttığınız karnabaharları servis etmeden önce üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün, pul biber ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?