- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Frambuazlı Trileçe Tarifi
Tarif
Frambuazlı Trileçe Tarifi
Frambuazlı trileçe tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 23B
- 212
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
185 g toz şeker
120 g un
10 g kabartma tozu
10 g vanilya
10 ml zeytinyağı
Şerbeti için:
200 ml soğuk keçi sütü
200 ml soğuk manda sütü
Karamel Sos için:
100 g toz şeker
100 ml Pınar Krema
Üzeri için:
100 g frambuaz
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazlarını derin bir karıştırma kabına alın. Toz şekeri ilave edin, mikserle yüksek devirde krema halini alana kadar karıştırın.
- 2Yumurta sarılarını da ilave edip mikser ile karıştırma işlemini sürdürün.
- 3Toz şeker eriyene kadar homojen bir şekilde karışan yumurtalara elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
- 4Hava kabarcıkları kalmaması için bu aşamadan sonra, kek harcını bir spatula yardımıyla dışa doğru havalandırarak karıştırın.
- 5Tercihen dikdörtgen olan fırın kabını zeytinyağı ile yağladıktan sonra kek harcını aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Tatlının pandispanyasını önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin.
- 6Pişirdikten sonra oda ısısında dinlenmeye bırakın.
- 7Sütlü şerbeti için; 3 çeşit soğuk sütü derin bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla 10 dakika kadar karıştırarak kaynatın.
- 8Ilınması için ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
- 9Dinlenen pandispanya kekini, keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimlere ayırın.
- 10Ilınan süt şerbetini bir kepçe yardımıyla tüm pandispanyaya yayarak bölüştürün.
- 11Karamel sos için; 100 g toz şekeri tavada karamelize edin ve içerisine kremayı ilave edin. Hızlıca karıştırın kaynadıktan sonra ocaktan alın.
- 12Soğuyan karamel sosu pandispanyanın üzerine eşit bir şekilde dökün.
- 13Karamel sosun üzerine frambuazları dizin. Buzdolabında bekletin.
- 14Şerbetini iyice çeken tatlıyı soğuduktan sonra dilimli olarak servis edin.
Püf Noktası
*Keçi veya manda sütü yok ise, ikisinin yerine 400 ml krema kullanabilirsiniz.
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?