Kısık Ateş
Tarif

Frambuazlı Trileçe Tarifi

Frambuazlı trileçe tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Frambuazlı Trileçe Tarifi
Paylaş
  • 23B
  • 212
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
185 g toz şeker
120 g un
10 g kabartma tozu
10 g vanilya
10 ml zeytinyağı
Şerbeti için:
1 litre Pınar Süt
Pınar
200 ml soğuk keçi sütü
200 ml soğuk manda sütü
Karamel Sos için:
100 g toz şeker
100 ml Pınar Krema
Üzeri için:
100 g frambuaz

Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazlarını derin bir karıştırma kabına alın. Toz şekeri ilave edin, mikserle yüksek devirde krema halini alana kadar karıştırın.
  • Yumurta sarılarını da ilave edip mikser ile karıştırma işlemini sürdürün.
  • Toz şeker eriyene kadar homojen bir şekilde karışan yumurtalara elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Hava kabarcıkları kalmaması için bu aşamadan sonra, kek harcını bir spatula yardımıyla dışa doğru havalandırarak karıştırın.
  • Tercihen dikdörtgen olan fırın kabını zeytinyağı ile yağladıktan sonra kek harcını aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Tatlının pandispanyasını önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin.
  • Pişirdikten sonra oda ısısında dinlenmeye bırakın.
  • Sütlü şerbeti için; 3 çeşit soğuk sütü derin bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla 10 dakika kadar karıştırarak kaynatın.
  • Ilınması için ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
  • Dinlenen pandispanya kekini, keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimlere ayırın.
  • Ilınan süt şerbetini bir kepçe yardımıyla tüm pandispanyaya yayarak bölüştürün.
  • Karamel sos için; 100 g toz şekeri tavada karamelize edin ve içerisine kremayı ilave edin. Hızlıca karıştırın kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Soğuyan karamel sosu pandispanyanın üzerine eşit bir şekilde dökün.
  • Karamel sosun üzerine frambuazları dizin. Buzdolabında bekletin.
  • Şerbetini iyice çeken tatlıyı soğuduktan sonra dilimli olarak servis edin.

Püf Noktası

*Keçi veya manda sütü yok ise, ikisinin yerine 400 ml krema kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kakaolu Puding Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
60B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Krem Karamel Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
70B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
İncir Uyutması Tatlısı Tarifi
126B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Deniz Erulgen
· 27.08.2020

Firin kabinin buyuklugu ne olmali?

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 28.08.2020

Merhaba, 27x42 cm ölçülerinde fırın pişirme kabı ideal olacaktır.

Seçkin Acar
· 07.09.2020

👍🏼

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Şeyma Nur Çakar
· 13.10.2020

Keçi sütü kokusu yediğinde alınır mı?

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 20.10.2020

Merhaba, evet alabilirsiniz ama rahatsız edici bir boyutta olacağını düşünmüyorum. Afiyet olsun.