- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Sütkeri Tatlısı Tarifi
Tarif
Sütkeri Tatlısı Tarifi
Bursa’ya özgü gerçek bir lezzet: Sütkeri/Süt Helvası tarifi nasıl yapılır? İşte, Sütkeri tatlısının malzemeleri ve püf noktaları...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 39B
- 96
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g toz şeker
20 g vanilya
160 g un
20 g nişasta
Nasıl Yapılır?
- 1Toz şeker, vanilya ve sütü bir kaba ilave ederek homojen hale gelene kadar karıştırın.
- 2Bir tencerede tereyağını eritin, üzerine un ve nişastayı ekleyip kısık ateşte güzelce kavurun.
- 3Kavrulan una süt karışımını ekleyip çırpma teliyle kaynayana kadar karıştırın.
- 4Hazır olan Sütkeri tatlısını fırına dayanaklı kaplara porsiyonlayın ve üzeri kabuk bağlayana kadar oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- 5250°C'lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip tarçın, fındık veya Antep fıstığı ile servis edin. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?