Kısık Ateş
Tarif

Sütkeri Tatlısı Tarifi

Bursa’ya özgü gerçek bir lezzet: Sütkeri/Süt Helvası tarifi nasıl yapılır? İşte, Sütkeri tatlısının malzemeleri ve püf noktaları...
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Sütkeri Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 39B
  • 96
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g toz şeker
20 g vanilya
2 litre Pınar Latte Art Tam Yağlı Barista Süt
Pınar
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
160 g un
20 g nişasta

Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker, vanilya ve sütü bir kaba ilave ederek homojen hale gelene kadar karıştırın.
  • Bir tencerede tereyağını eritin, üzerine un ve nişastayı ekleyip kısık ateşte güzelce kavurun.
  • Kavrulan una süt karışımını ekleyip çırpma teliyle kaynayana kadar karıştırın.
  • Hazır olan Sütkeri tatlısını fırına dayanaklı kaplara porsiyonlayın ve üzeri kabuk bağlayana kadar oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • 250°C'lik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip tarçın, fındık veya Antep fıstığı ile servis edin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Karadutlu Panna Cotta Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Un Helvası Tarifi
60 Dakika
8-10 Kişilik
112B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Keşkül Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
54B Görüntüleme

Yorumlar (1)

ErkanTekkaya
· 20.01.2020

Nişastaya hiç gerek yok zaten çok koyu kıvam alıyor