- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Gingerbread Cupcake Tarifi
Tarif
Gingerbread Cupcake Tarifi
Yeni yılın coşkusunu mutfağınıza taşımaya hazır mısınız? Zencefilin aroması, tarçının sıcacık kokusu ve yumuşacık dokusuyla bu Gingerbread Cupcake tarifi, yılbaşı sofralarına lezzet katmak için harika bir seçenek! Görünümüyle göz alıcı, tadıyla unutulmaz olan bu zencefilli cupcake’ler, kışın o huzurlu atmosferini ve yeni yılın neşesini bir arada sunuyor. Tereyağlı tarçınlı buttercream ile taçlandırılmış bu lezzet, yılbaşı akşamında tatlı bir kapanış yapmak için sizleri bekliyor! 🥰 Yılbaşına özel, kolay ve şık bir tatlı arıyorsanız, bu tarife mutlaka göz atın! 🎉✨
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
8-10 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 2B
- 12
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Keki için:
180 g un
3 g kabartma tozu
3 g karbonat
1 tutam tuz
5 g tarçın
3 g zencefil
5 g Hindistan cevizi
2 g yenibahar
100 g esmer şeker
1 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
100 g buttermilk
100 g pekmez
Buttercream için:
5 g tarçın
5 ml vanilya özütü
160 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 175°C’de alt-üst ayarda ısıtın.
- 2Un, kabartma tozu, karbonat, tuz, tarçın, zencefil, Hindistan cevizi ve yenibaharı bir kaba alın ve iyice karıştırıp eleyin.
- 3Buttermilk yapmak için sütü hafifçe ısıtın. Ocaktan alıp içine birkaç damla limon suyu ekleyin ve karışımı birkaç dakika kenarda dinlendirin.
- 4Oda sıcaklığındaki tereyağını bir karıştırma kabına alın ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Esmer şekeri ekleyin ve karışım pürüzsüz olana kadar çırpın.
- 5Yumurtayı ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Ardından buttermilk ve pekmezi ekleyerek çırpın.
- 6Kuru malzemeleri iki aşamada karışıma eleyerek ekleyin. Spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.
- 7Kek kapsüllerini bir parmak boşluk kalacak şekilde hamurla doldurun.
- 8Önceden ısıtılmış 175°C fırında 20-23 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapın. Kekleri fırından çıkarın ve oda sıcaklığında tamamen soğumaya bırakın.
- 9Buttercream için: Oda sıcaklığındaki tereyağı ve Pınar Beyaz’ı mikserle kabarana kadar çırpın.
- 10Mikser kabının kenarlarında kalan malzemeleri spatula yardımıyla karıştırın.
- 11Tarçını ve vanilya özütünü ekleyin.
- 12Pudra şekerini eleyerek iki seferde ekleyin ve pürüzsüz, krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- 13Hazır buttercream'i istediğiniz duyu taktığınız bir sıkma torbasına aktarın. Kekler tamamen soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
- 14Soğuyan keklerin üzerine buttercream sıkın, dilerseniz üzerine tarçın serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
30 Dakika
2-4 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.