Kısık Ateş
Tarif

Gingerbread Cupcake Tarifi

Yeni yılın coşkusunu mutfağınıza taşımaya hazır mısınız? Zencefilin aroması, tarçının sıcacık kokusu ve yumuşacık dokusuyla bu Gingerbread Cupcake tarifi, yılbaşı sofralarına lezzet katmak için harika bir seçenek! Görünümüyle göz alıcı, tadıyla unutulmaz olan bu zencefilli cupcake’ler, kışın o huzurlu atmosferini ve yeni yılın neşesini bir arada sunuyor. Tereyağlı tarçınlı buttercream ile taçlandırılmış bu lezzet, yılbaşı akşamında tatlı bir kapanış yapmak için sizleri bekliyor! 🥰 Yılbaşına özel, kolay ve şık bir tatlı arıyorsanız, bu tarife mutlaka göz atın! 🎉✨
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
60 Dakika
8-10 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Gingerbread Cupcake Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 12
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Keki için:
180 g un
3 g kabartma tozu
3 g karbonat
1 tutam tuz
5 g tarçın
3 g zencefil
5 g Hindistan cevizi
2 g yenibahar
110 g Pınar Tereyağı (oda sıcaklığında)
Pınar
100 g esmer şeker
1 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında)
100 g buttermilk
100 g pekmez
Buttercream için:
80 g Pınar Tereyağı (oda sıcaklığında)
Pınar
150 g Pınar Beyaz (oda sıcaklığında)
Pınar
5 g tarçın
5 ml vanilya özütü
160 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 175°C’de alt-üst ayarda ısıtın.
  • Un, kabartma tozu, karbonat, tuz, tarçın, zencefil, Hindistan cevizi ve yenibaharı bir kaba alın ve iyice karıştırıp eleyin.
  • Buttermilk yapmak için sütü hafifçe ısıtın. Ocaktan alıp içine birkaç damla limon suyu ekleyin ve karışımı birkaç dakika kenarda dinlendirin.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağını bir karıştırma kabına alın ve krema kıvamına gelene kadar çırpın. Esmer şekeri ekleyin ve karışım pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Yumurtayı ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Ardından buttermilk ve pekmezi ekleyerek çırpın.
  • Kuru malzemeleri iki aşamada karışıma eleyerek ekleyin. Spatula yardımıyla nazikçe karıştırın.
  • Kek kapsüllerini bir parmak boşluk kalacak şekilde hamurla doldurun.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fırında 20-23 dakika pişirin. Pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapın. Kekleri fırından çıkarın ve oda sıcaklığında tamamen soğumaya bırakın.
  • Buttercream için: Oda sıcaklığındaki tereyağı ve Pınar Beyaz’ı mikserle kabarana kadar çırpın.
  • Mikser kabının kenarlarında kalan malzemeleri spatula yardımıyla karıştırın.
  • Tarçını ve vanilya özütünü ekleyin.
  • Pudra şekerini eleyerek iki seferde ekleyin ve pürüzsüz, krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Hazır buttercream'i istediğiniz duyu taktığınız bir sıkma torbasına aktarın. Kekler tamamen soğuyana kadar buzdolabında bekletin.
  • Soğuyan keklerin üzerine buttercream sıkın, dilerseniz üzerine tarçın serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Proteinli Muffin Kek Tarifi
55 Dakika
6-8 Kişilik
15B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Mevsim Sebzeli Sufle Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
3 Malzemeli Pandispanya Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.