- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Glütensiz Ekmek Tarifi
Tarif
Glütensiz Ekmek Tarifi
Glütensiz ekmek tarifleri, glüten intoleransı veya hassasiyeti olanlar için mükemmel bir çözüm sunar. İster glüten hassasiyetiniz olsun, ister sağlıklı beslenmeye yönelik bir tercih yapıyor olun, bu tarif günlük yaşamınıza kolayca entegre edilebilir. Yumuşacık dokusu ve besleyici içeriğiyle bu glütensiz ekmek, günlük kahvaltılarınız için de harika bir alternatiftir. 🥖 Ayrıca az malzemeli bu ekmek tarifinin içine çeşitli ilavelerle kendinize özel bir ekmek yaratabilirsiniz. Pratik glütensiz ekmek tarifimizi keşfetmek için hemen tıklayın! 😊
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
55 Dakika
2-4 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 2B
- 11
- Kaydet
Glütensiz Ekmek Tarifi Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
150 ml tahin
5 g kabartma tozu
5 g kuru kekik
1-2 tutam tuz
35 g ceviz içi
Üzeri için: çörek otu ve susam
Glütensiz Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
- 1Yumurtaları bir kaba alın ve 1 dakika boyunca çırpın.
- 2Ardından tahini ekleyin ve 1 dakika daha çırpın.
- 3Kabartma tozu, kuru kekik ve tuzu karışıma ekleyin ve karıştırın.
- 4Cevizleri kabaca doğrayıp karışıma ilave edin. Spatula ile karıştırarak homojen bir hamur elde edin.
- 5Hazırladığınız karışımı, zeytinyağı ile hafifçe yağladığınız 12 cm'lik 2 ayrı yuvarlak kalıba dökün. Alternatif olarak, küçük bir dikdörtgen kek kalıbı da tercih edebilirsiniz.
- 6Üzerine göz kararı çörek otu ve susam serpin.
- 7Önceden ısıtılmış 180°C fırında, 20-25 dakika pişirin. Ekmek altın rengini aldığında pişmiş demektir.
- 8Ekmek piştikten sonra, fırından çıkarın ve kalıptan dikkatlice çıkarın. Ekmeği bir tel ızgara üzerinde 10-15 dakika kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Bu, ekmeğin neminin dağılmasına ve daha iyi dilimlenmesine olanak sağlar. Afiyet olsun.
Glütensiz Ekmek Tarifi Püf Noktası
*Tarif videomuza, Kısık Ateş Akademi TV (YouTube) kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Ekmek hamurunu, 12 cm'lik 2 yuvarlak kalıpta veya bir dikdörtgen kek kalıbında pişirebilirsiniz.
Glütensiz Ekmek Püf Noktaları:
- İsterseniz ekmeğinizin içine kuru domates, sert peynirler, fındık veya kuru meyve gibi malzemeler ekleyerek farklı tatlar oluşturabilirsiniz.
- Tahin kalitesine dikkat edin; çifte kavrulmuş tahin kullanmak ekmeğin acımsı olmasına sebep olabilir.
- Keto beslenenler için uygun olan bu tarif, düşük karbonhidrat diyetlerine mükemmel bir alternatiftir.
- Aynı tarif baton kalıpta da pişirilebilir.
Glütensiz Ekmek Faydaları:
- Glüten içermediği için sindirimi kolaydır.
- Keto ve düşük karbonhidrat diyetlerine uygundur.
- Yüksek besin değerleri sayesinde sağlıklı bir yaşam tarzını destekler.
- Hızlı ve pratik bir şekilde hazırlanabilir.
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.