- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Güllaç Paludesi Tarifi
Tarif
Güllaç Paludesi Tarifi
Güllaçın bu tarifini hiç denediniz mi? Geleneksel Güllaç Paludesi tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Paylaş
- 18B
- 61
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
120 g güllaç yaprakları
3-4 damla misk aroması
10 g gül suyu
500 ml su
400 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbet için, su ve toz şekeri ocağa koyun ve kaynamaya bırakın.
- 2Şerbet kaynayınca içerisine güllaç yapraklarını ilave edin.
- 3Bir pelte halini alıncaya kadar bekleyin.
- 4Daha sonra bir kaşıkla servis tabağına alıp üzerine gül suyu ve misk gezdirip servis edin.
Püf Noktası
*Servis yapmadan önce üzerini toz Antep fıstığı ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?